У КПІ ім. Ігоря Сікорського розробляють серію наносупутників для дослідження Землі та космосу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У КПІ ім. Ігоря Сікорського розробляють серію наносупутників для дослідження Землі та космосу
16-04-2020

У Київському політехнічному інституті ім. Ігоря Сікорського розробляють нові наносупутники серії PolyITAN формату CubeSat. Їх застосовуватимуть для вивчення космосу й процесів, що відбуваються на Землі. Один із супутників – PolyITAN-3 – планують запустити на навколоземну орбіту вже 2021 року.



«Супутник розробляємо разом з Познанською політехнікою – вона частково спонсоруватиме закупівлю маховиків та деяких елементів для систем електроживлення», – розповідає Борис Рассамакін, керівник команди інженерів-розробників наносупутників.

На цей час інженерна модель PolyITAN-3 ще на стадії розробки, проте вже наступного року апарат зможуть використовувати для дистанційного зондування Землі, екологічного моніторингу, прогнозу землетрусів та досліджень іоносфери. Головне завдання супутника – робити фото та передавати дані на Землю.

«Третій PolyITAN передаватиме зображення Землі: фотографуватиме та скидатиме ці дані для досліджень. Він вирізняється тим, що має додатковий блок для зйомки та спеціальні крила, які дають змогу збільшити електроживлення супутників», – ділиться інженер-розробник наносупутників Іван Старовіт.

Воднораз із третім PolyITANом команда працює над створенням трьох наступних наносупутників. Кожен з них виконуватиме свою місію у космічному просторі.

Наприклад, PolyITAN-4 планують застосовувати для біоекспериментів з рослинами та місячних програм. П’ятий PolyITAN – для дослідження електронного поля Землі та характеристики земних катаклізмів, як-от: землетруси й цунамі.

Нагадаємо, перший тестовий КПІшний наносупутник PolyITAN-1 запустили на навколоземну орбіту у червні 2014-го, і команда досі отримує з нього сигнали та всю необхідну інформацію. Другий супутник – PolyITAN-2-SAU – отримував виміри нижньої термосфери Землі для дослідження змін клімату. Він був створений у рамках міжнародного космічного проєкту QB50 і запущений в космос 2017 року.







Додатково:


Першому українському наносупутнику polyitan-1 створеному в КПІ виповнилося п’ять з половиною років

КПІ: Переможці конкурсу «Еко-Техно Україна 2020»

«Sikorsky Challenge 2019»: Переможцями конкурсу стартап-проєктів визнано 42 розробки

Наносупутник, створений командою з КПІ, вийшов на власну навколоземну орбіту та встановив зв’язок з розробниками

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів