Омбудсман: Щодо недопущення наявності дискримінаційних норм у тексті Закону України «Про повну загальну середню освіту» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Омбудсман: Щодо недопущення наявності дискримінаційних норм у тексті Закону України «Про повну загальну середню освіту»
21-12-2019

Уповноважений звернувся до Голови ВРУ з проханням врахувати позицію щодо недопущення наявності дискримінаційних норм у тексті Закону України «Про повну загальну середню освіту»

Представник Уповноваженого з дотримання рівних прав і свобод Віктор Іванкевич взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Під час засідання відбувся розгляд проекту Закону про повну загальну середню освіту (реєстр. № 0901 від 29.08.2019).

Віктор Іванкевич висловив позицію Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини стосовно наявності у тексті законопроекту, прийнятому у першому читанні, норми, згідно з якою педагогічні працівники державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, працюватимуть на основі трудових договорів, що укладаються строком від одного до трьох років.

Зважаючи на те, що зазначене положення містить ознаки прямої дискримінації за ознакою віку, суперечить Конституції України, законодавству про працю та про соціальний захист населення, а також антидискримінаційному законодавству, було запропоновано вилучити його з тексту законопроекту, запропонованого до другого читання.

Проте позицію Уповноваженого не було враховано під час голосування за остаточну редакцію законопроекту до другого читання, що викликає небезпідставне занепокоєння, адже зобов’язання педагогічних працівників державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку, працювати на основі трудових договорів, що укладаються на певний строк, є дискримінаційним. Це вікове обмеження не має правомірної, об’єктивно обґрунтованої мети та поставить педагогічних працівників у нерівне становище з іншими категоріями працюючих, а педагогічних працівників пенсійного віку з працівниками, які цього віку не досягли.

З огляду на зазначене, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини направлено листа до Голови Верховної Ради України з проханням врахувати позицію стосовно недопущення наявності дискримінаційних норм у тексті Закону України «Про повну загальну середню освіту» під час розгляду зазначеного законопроекту на засіданні Верховної Ради України.






: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів