Нідерланди: повільна катастрофа в педагогічній професії « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Нідерланди: повільна катастрофа в педагогічній професії
11-11-2019

Школам в Нідерландах все важче звести кінці з кінцями, в той час як дефіцит учителів стає все відчутнішим.



Уряд запропонував одноразовий транш розміром 460 мільйонів євро, але вчителі твердо вимагають структурного збільшення фінансування, яке дозволить зберегти професію та гарантувати в Нідерландах якісну освіту для всіх.

Як і в більшості європейських країн, у Нідерландах спостерігається повільна катастрофа в педагогічній професії. Школи протягом багатьох років страждали від заходів жорсткої економії. Дефіцит персоналу значно виріс. Початкові школи ледве знаходять вчителів для проведення уроків, вимушені об'єднувати класи або навіть залишати дітей під наглядом когось із батьків чи інших добровольців. У середніх школах скасовують деякі предмети. Рівень вигорання вчителів на роботі зростає в усіх секторах освіти.

Надмірне навантаження, недостатнє фінансування та несправедливий розрив у оплаті праці між вчителями середніх та початкових класів змушують багатьох вчителів та інших працівників освіти залишити професію. Зорієнтоване на майбутнє довгострокове виділення коштів є життєво важливою умовою для боротьби з нестачею вчителів та для того, щоб зробити професію вчителя привабливою.

Після ще одного року боротьби та загальнодержавного страйку в березні, який знову не приніс результатів, профспілки оголосили про проведення нового страйку 6 листопада. За декілька днів до оголошеної дати уряд раптово запропонував одноразове виділення додаткового фінансування у розмірі 460 мільйонів євро. Але ця тривала криза потребує довгострокових рішень. Тому Профспілка освіти Нідерландів AOb, яка є членською організацією ЄКПО, все таки вирішила проводити національний страйк.

Кампанія ЄКПО «Формуємо майбутнє Європи разом з учителями» шле чіткий сигнал, що необхідне постійне збільшення державного фінансування для залучення та утримання кращих вчителів в умовах зростання вимог і старіння освітнього персоналу. Ми підтримуємо AOb та голландських працівників освіти у їхній справедливій боротьбі за ефективне довгострокове вирішення проблеми фінансування, що гарантуватиме майбутнє якісної освіти в Нідерландах. Ми закликаємо уряд Нідерландів прийняти рішення про стабільне, справедливе та ефективне збільшення фінансування освіти, якого так потребує цей сектор.

Учасники засідання Виконавчого комітету ЄКПО, яке проходило 5-6 листопада у Брюсселі, висловили свою повну солідарність з колегами з Нідерландів.

Інформація щодо ситуації в освіті в Нідерландах

Якщо не відбудеться жодних змін, то в 2028 році в Нідерландах буде не вистачати 10 370 вчителів (фактично, ще більше, оскільки чимало вчителів працюють неповний робочий день).

Рівень вигорання на роботі набагато вищий в секторі освіти (в середньому 22,1% у 2017 році), ніж в інших галузях (в середньому 15,9%). Рівень вигоряння на роботі в початковій освіті швидко виріс до 24,1%.

Цей страйк підтримується багатьма шкільними радами, які не будуть скорочувати зарплати вчителів за простій, проводять інші заходи або пропонують «короткі відпустки».

Батьківські організації також підтримують страйк.

Центральної демонстрації не буде, але буде багато регіональних ініціатив. Політиків засиплять повідомленнями у Твіттері та в інших соціальних мережах, щоб вони звернули увагу на потреби освіти.

Наразі 4271 школи оголосили про припинення роботи в день страйку.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів