Болонський процес очима студентів: пошук відповідей на актуальні питання вищої освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Болонський процес очима студентів: пошук відповідей на актуальні питання вищої освіти
20-03-2010

За сприяння Міністерства освіти і науки України у рамках Плану проведення міжнародних, всеукраїнських науково-практичних конференцій та семінарів молодих учених і студентів відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Болонський процес очима студентів". Предметом обговорення учасників заходу були питання інтеграції України до Європейського освітнього простору та перспективи запровадження ідей Болонської системи у сучасній вищій школі.
В роботі конференції взяли участь понад 200 студентів і аспірантів з 50 навчальних закладів України.

Програмою була передбачена робота чотирьох секцій:

* І секція - Освітня політика в контексті інтеграції суспільних процесів;
* ІІ секція - Міжнародні системи вищої освіти: порівняльний аналіз;
* ІІІ секція - Основні підходи та стан впровадження ідей Болонського процесу в Україні;
* ІV секція - Кредитно-трансферна система організації навчального процесу: переваги та проблеми.

З вітальним листом до учасників конференції звернувся заступник Міністра освіти і науки України, доктор фізико-математичних наук М.Стріха. На його думку, залучення молоді до вирішення питань інтелектуального майбутнього України, а саме інтеграції її до високотехнологічного конкурентного середовища, є реальним шляхом розвитку наукового потенціалу та фундаментом для подальшого становлення держави.


Учасники конференції активно обговорювали питання освітньої інтеграції в європейський простір та отримання якісної освіти. На підтримку реорганізації вищої школи виступила студентка Уманської філії Європейського університету Г.Галка. Вона продемонструвала стан впровадження ідей Болонського процесу в її навчальному закладі, наголосила на позитивному ставленні колективу до розпочатих нововведень, спираючись на результати соцопитування.


Про особливості оцінювання системи знань за шкалою ECTS розповіли Б.Багінський та Т.Запорожець - студенти Житомирської філії Європейського університету. Вони прокоментували усі <плюси> і <мінуси>, запровадженого диференційованого оцінювання знань, і зазначили його недоліки, помічені на практиці.


Про нестандартний шлях підготовки фахівців з правознавства, що широко практикується в Європі, розповіла студентка Київського університету права Національної академії наук України В.Дзелінська.

Доповідачка висвітлила особливості проходження практики студентами-юристами у спеціально створених юридичних клініках, де вирішуючи справжні професійні питання, майбутні спеціалісти набувають досвіду не з книжок, а з життя.


Жвавість учасників в обговорюванні порушених питань свідчить, що мета заходу досягнена: на часі міцне утвердження України як повноправної частини європейського освітнього простору.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів