ТОП-10 ігор, з якими дитина навчиться програмувати « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ТОП-10 ігор, з якими дитина навчиться програмувати
25-09-2019

Підростаюче покоління йде в ногу з IT, тому ми підготували список з 12 крутих ігор, з якими дитина навчиться програмувати.



Навіть якщо ви не бачите свою дитину в ролі айтішника, дозвольте їй освоїти базис: програмування розвиває логічне мислення та вміння планувати свої дії. Сьогодні в подібних іграх існує величезний віковий розподіл, що дозволяє вчитися як дворічним дітям (без жартів!), так і школярам.

Давайте подивимося, що пропонують розробники навчальних ігор.

1. Kodable: навіть самий маленький навчиться програмувати!

Класний онлайн-сервіс, який розрахований на складання навчального плану. Він підійде вчителям, які зможуть вести уроки в мережі, і батькам. Розробники запевняють, що з грою впораються навіть дворічні діти. Так що з Kodable ваша дитина навчиться кодувати раніше, ніж читати.

Дизайн яскравий і веселий. Дитині належить грати з прикольними пиками в лабіринтах, а ази програмування будуть освоюватися паралельно. Всі підказки представлені у вигляді картинок, а не складних інструкцій, так що зрозуміє навіть самий маленький. Ця програма стане ідеальним інструментом для інформатики в початковій школі. Навчання може контролюватися як вчителями, так і батьками. Тут є показники успіху і рівні складності.

2. Code Monkey

Програма пропонує реальну мову програмування (CoffeeScript), за допомогою якого можна писати свої ігри на HTML5. Тут не потрібний досвід: навчання можливе з нуля. Основи інформатики освоюються у веселих діях, а редактор рівнів дозволяє самостійно видозмінювати процес гри.

Це дійсно дуже крута штука, яка підійде для початкової школи. Забавна мавпочка проведе учнів через рівні, кожен з яких розповість про конкретну можливості в кодінгу. Дитина навчиться програмувати і просто буде добре проводити час за грою, не відволікаючись на непотрібні консольні або ПК-гри.

3. Code.org

Чудово те, що на початку роботи з сервісом можна вибрати рідну мову, а не мучитися з перекладачами в спробах встановити і запустити гру. Раніше ми писали про Kodable, який підходить для складання навчальної програми батьками або вчителями. Тут те ж саме: є розділи для учнів, викладачів, а також можливість створити власну гру.

Внизу сторінки також представлений розділ «Досліджуй Студію Коду», де є безліч ігор, які можна випробувати самостійно. Інтерактивне навчання на прикладі Flappy Bird корисне і веселе: можна задавати власні умови і пропонувати готову гру друзям. Дитина навчиться програмувати і зрозуміє базис складання алгоритмів. Приємний бонус – сертифікат, який видається за фактом завершення одного із завдань.

4. Vim Adventures

Захоплююча іграшка з лабіринтами Vim Adventures дозволить в ігровому форматі вивчити Vim. Безліч персонажів, які підкажуть, що робити на тому чи іншому етапі, а також дадуть корисні перші навички в роботі з Vim. Ця головоломка буде ускладнюватися з кожним пройденим етапом. Дуже корисна річ. Єдине «але» – англійська мова: дитина або сама буде перекладати репліки персонажів (хороший стимул додатково підтягти англійську мову), або допоможіть йому розібратися, що саме від нього вимагається в грі.

5. Lightbot

Тут також доведеться зіткнутися з англійською мовою, але гра того варта. Можна завантажити на смартфон або планшет. Ключовий персонаж – маленький робот, який буде виконувати ті дії, які йому зададуть відповідно до поставлених умов. Він переходить від пункту до пункту і запалює в обраних місцях лампочки. Команди прості, а навички дійсно корисні.

Додаток рекомендовано як школярам, ​​так і дітям дошкільного віку: починаючи з 4-6 років, дитина навчиться програмувати. Крім того, є ускладнена версія, яка розрахована на дітей старше 9-10 років.

Варто відзначити, що гра настільки захоплююча, що сподобається навіть дорослим, які хочуть вбити час за чимось цікавим. Lightbot розвиває логіку і здатність створювати алгоритми вирішення задач.

6. Scratch

Мабуть, найпопулярніший проект, розроблений спеціально для дітей. Дитина швидко навчиться програмувати, та ще й весело проведе час за розстановкою яскравих алгоритмічних блоків. Дизайн приємний, ігровий, хоча, по суті, це і не гра навіть, а повноцінний навчальний КОДІНГ осередок.

Scratch охоплює широку вікову аудиторію, але більше сподобається дітям старше 8 років, яким вже набридло водити мавпочок і роботів по маршрутах. Тут немає завдань для цілеспрямованого виконання, але є багато цікавих інструментів, які дозволять створити щось своє буквально з нуля. До того ж, передбачено повне роздолля для творчості, так що фантазія буде розвиватися поряд з логікою.

7. CodeCombat

Творці CodeCombat явно не позбавлені фантазії і почуття стилю. По-перше, це вже досить просунутий рівень, який дозволить непогано освоїти одну з наданих мов (JS, Python, Lua, CoffeScript). По-друге, є як безкоштовні рівні, так і ті, за які потрібно платити.

У будь-якому випадку, перші 70 рівнів про платний контент можна не думати, і навіть цього вистачить: школяр навчиться програмувати і відкриє для себе абсолютно нові горизонти в області інформатики. Перед кожним завданням дається мотивація, а сама гра побудована таким чином, що на шутери і стандартні дії не залишиться ні часу, ні бажання..

8. СeeBot

А ось і синтаксис, наближений до C ++. Це можна назвати класикою, яка вперше з’явилася в 2003 році. Ось тільки ця корисна розробка в той час пройшла повз більшості наших шкіл, так як спочатку була орієнтована на англомовну аудиторію. Графіка тут бліденька, якщо порівнювати з сучасними іграми, але користь не можна переоцінити.

Сюжет СeeBot обертається навколо колонізації досі незвіданої планети, і щоб управляти героями, потрібно кодувати. На сайті заявлено «Learn Java, C ++ and C #», і це відповідає дійсності. Якщо хочете, щоб дитина освоїла ці напрямки в програмуванні – СeeBot стане кращим варіантом.

9. Robozzle

Потрібно рухатися по пазлу, з чим впораються навіть учні молодших класів. Але більш цікавою гра буде для тих, хто вже знайомий з основами алгоритмізації і розуміє всю важливість завдань. З одним лише Robozzle дитина не навчиться програмувати, зате зрозуміє, що до чого в побудові алгоритмів, розвине логічне мислення. Тут передбачений пошук і створення нових завдань, що дасть найцінніше на даному етапі – практику і постійне повторення вже пройденого матеріалу.

В порожні клітинки потрібно вставляти необхідні стрілочки і клавіші, завдяки яким рухається по пазлу стрілка зможе правильно орієнтуватися в просторі. Головоломки можна робити як простими, так і по-справжньому складними, розрахованими на тих, хто вже добре знайомий з грою.

10. Піктосвіт

Чи не перша, але одна з найпопулярніших російських ігор, спрямованих на навчання дітей. Тут не доведеться замислюватися про вибір рідної мови і платформі (кроссплатформенность: є версії для ПК і мобільних пристроїв). Також це відкрите програмне забезпечення.

Запускається легко, не вимагає яких-небудь складних реєстрацій, а при бажанні гру можна просто завантажити. В ході гри робот забарвлює поле, а графічні підказки направляють маленького користувача на шляху до освоєння алгоритмів.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів