МОН: В УКРАЇНІ ВПЕРШЕ СТАРТУВАЛА ЄВРОПЕЙСЬКА ОЛІМПІАДА З МАТЕМАТИКИ ДЛЯ ДІВЧАТ « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: В УКРАЇНІ ВПЕРШЕ СТАРТУВАЛА ЄВРОПЕЙСЬКА ОЛІМПІАДА З МАТЕМАТИКИ ДЛЯ ДІВЧАТ
8-04-2019

Зараз наша країна вперше приймає Європейську олімпіаду з математики для дівчат (EGMO) – ця подія світового масштабу проходить під патронатом Уряду України, що засвідчує: інвестиції в розвиток STEM-освіти є пріоритетом для нас. На цьому наголосила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час офіційного відкриття олімпіади сьогодні, 8 квітня 2019 року, в Києві.

На проведення заходу Уряд України виділив 5 млн 600 тис гривень.

Для участі у змаганнях до України прибули команди з 49 країн світу. Окрім представників Європи, до EGMO також долучилися знавці математики з США, Австралії, Японії, Індії, Південної Кореї, Чилі, Бразилії, Саудівської Аравії, Еквадору, Мексики, Перу тощо. Загалом в олімпіаді беруть участь 200 дівчат. Упродовж тижня вони розв’язуватимуть цікаві математичні завдання з алгебри, комбінаторики, геометрії та теорії чисел.

«Ця олімпіада – гарний привід показати всім, як молоді дівчата завдяки своєму розуму, наполегливості, праці та любові до математики здобувають переможні результати і впевнено прямують до майбутніх відкриттів. Ми пишаємось тим, що серед нашої молоді є так багато талантів і ми готові їх підтримувати», – зазначила Лілія Гриневич.

Вона також зауважила, що це абсолютний стереотип, що хлопці краще розбираються в математиці і точних науках.

«Світова історія знає багато яскравих прикладів жінок-математиків, які долаючи нерозуміння суспільства, відсутність підтримки, протягом століть виборювали право йти за покликом свого серця та розуму. Сьогодні ми руйнуємо стереотипи. В школі у мене улюбленим предметом теж була математика. І пишаюсь тим, що сьогодні так багато дівчат в усьому світі захоплюються нею», – сказала Міністр.

Цього року Європейська олімпіада з математики для дівчат проходить вже увосьме. Попередні змагання відбувалися у Великій Британії, Люксембурзі, Туреччині, Білорусі, Румунії, Швейцарії та Італії. В Україні захід проводиться Міністерством освіти і науки за сприяння Малої академії наук, КНУ ім. Шевченка, UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Від України в EGMO беруть участь одразу 2 команди. До їх складу увійшли: Олеся Білик, Катерина Горох, Карина Нечипорук, Влада Петрусенко, а також – Аліса Баклан, Маргарита Баклан, Роксолана Іванчук та Ольга Жур.

До цього наші дівчата успішно виступали у складі збірних України на Міжнародній математичній олімпіаді (ІМО) та Romanian masters of mathematics. За 7 років існування EGMO українські учасниці вже тричі ставали найкращою командою за сумарною кількістю балів в офіційному заліку. Поки жодній з інших країн не вдалося повторити такі високі результати.









Додатково:

Обзор ОЭСР о развитии науки, технологий и инноваций в 2018 году: Уроки информатики должны включать логику и анализ данных

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів