Катерина Амосова: Відкритий лист Президенту України, Прем’єр-міністру України щодо ситуації навколо НМУ імені О.О.Богомольця « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Катерина Амосова: Відкритий лист Президенту України, Прем’єр-міністру України щодо ситуації навколо НМУ імені О.О.Богомольця
31-12-2018

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ ПАНУ ПЕТРУ ПОРОШЕНКУ, ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ ПАНУ ВОЛОДИМИРУ ГРОЙСМАНУ ЩОДО СИТУАЦІЇ НАВКОЛО НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ



Пане Президент, Пане Прем’єр-міністр,

Звертаюсь до Вас, як до осіб, відповідальних за дотримання Конституції і законності в нашій Державі.

Вже майже рік іде війна керівництва МОЗу з обраною після Революції Гідності новою адміністративною командою Національного медичного університету імені О.О.Богомольця і мною особисто, як ректором, обраним влітку 2014 року. ЇЇ заручниками стала вся викладацька спільнота, яка опинилася в стані турбулентності під тиском і залякуваннями з боку МОЗівських посіпак.

Цей штучний конфлікт, разом із подібним протистоянням в Одеському Національному медичному університеті, отримав широке висвітлення в ЗМІ і неодноразово розглядався в Комітеті з охорони здоров’я Верховної Ради.

Медичній і освітянській спільноті України давно зрозуміло, що бажання МОЗ за будь-яку ціну змінити керівництво двох провідних медичних університетів – нашого і Одеського – не має нічого спільного із задекларованими цілями боротьби з корупцією чи реформуванням медичної освіти. Замість незаконно звільнених МОЗ ректорів та проректорів на чолі Університетів опинилися відверті авантюристи, колишні міліціянти-антимайданівці та інші особи сумнівної репутації, які користуються особистою підтримкою очільників МОЗу.

В порушення Закону України «Про вищу освіту» і рішень судів, керівництво МОЗ спочатку незаконно призначило виконуючим обов’язки ректора наближену до себе особу – професора Кучіна Ю.Л., а потім, після заборони в суді, на підставі сфальшованих ним Наказів по університету, офіційно «визнало» його незаконні ректорські повноваження.

За підтримки керівництва МОЗу незаконно виконуючий обов’язки ректора незаконно звільнив 5 із 6 обраних Вченою радою проректорів, головного бухгалтера і всіх керівників структурних підрозділів Університету – всього 16 осіб, зарахувавши на ці місця наближених до себе осіб, в тому числі декількох колишніх керівників різних підрозділів міліції, звільнених після 2014 року. Оточивши себе охоронцями і титушками, «нова адміністрація НМУ» зайнялася знищенням і підробкою документів, виписуванням один одному колосальних премій за «досягнення» в роботі, шантажем і залякуванням викладачів і студентських активістів.

Зокрема, всупереч судовим рішенням, якими мене, після незаконного звільнення виконуючою обов’язки міністра У.Супрун, було поновлено на посаді ректора, а також встановлено, що засідання Вченої ради, як органу Університету, можуть проводитись виключно у визначеному законодавством та Положенням порядку та виключно під головуванням обраного Голови – К.М. Амосової, самопроголошений «в.о. першого проректора Кучин Ю.Л.» 27.12.18р. скликав «виробничі збори» і оголосив їх «засіданням Вченої ради». На цьому зібранні за участі заступника міністра О. Лінчевського, в оточенні невідомих охоронців і титушок, за пропозицією «виконуючого обов’язки Ю.Л. Кучіна» було обрано «головуючого» та проголосовано низку «рішень», в т.ч. про звернення від імені Вченої ради до державних органів із зачитаними «з папірця» заявами від імені Університету.

Всі дії керівництва МОЗу протягом останніх трьох місяців демонструють повну підтримку свого ставленика на посаді «в.о. ректора», включно з «визнанням його повноважень», оформлених сфальшованими Наказами по Університету, і затвердженням нового штатного розкладу Університету, зміненого з метою неможливості повернення на роботу всіх незаконно звільнених Ю. Кучіним співробітників адміністрації НМУ.

Наштовхнувшись на опір рейдерству, керівники МОЗ, заради утримання свого незаконного управління Університетом, почали «проштовхувати» через Кабінет Міністрів численні проекти різних варіантів штучного «об’єднання» НМУ з іншими закладами – з Національним музеєм медицини, з Національною академією післядипломної освіти ім. Шупика, з Луганським державним медичним університетом тощо. Цей план відкриває дорогу для широкої «зачистки» не тільки ректора, проректорів, деканів, але і всіх неугодних завідувачів кафедрами і професорів, посади яких стануть предметом торгівлі, і тримає в стані напруги і невизначеності всю викладацьку і студентську спільноту.

Аналогічним чином керівництво МОЗ діє щодо Одеського Національного медуніверситету з проектом створення нового Університету – «Національного Одеського медичного університету», підготувавши під це так зване «фінансове обґрунтування».

Таке зухвале порушення закону, демонстрація відкритої упередженості, нехтування принципами автономії, незалежності та самоврядності університетів, так само як прийняття «термінових» незаконних управлінських рішень, не тільки паралізують діяльність двох провідних вищих навчальних закладів України. В атмосфері терору, загроз і приниження вже півроку працюють багатотисячні колективи, оскільки звільнення «за власним бажанням» під тиском зачепило навіть співробітників господарської частини.

Я особисто вже другий рік поспіль є об’єктом проплаченої дискредитації моєї репутації і гідності, до якої, на жаль, долучилася і особисто в.о. міністра Уляна Супрун, розповсюджуючи не підкріплені нічим обвинувачення мене в корупції.

Прошу Вас вжити всіх можливих заходів в рамках наданих Вам законом повноважень, аби негайно припинити системні зухвалі незаконні дії посадових осіб Міністерства охорони здоров’я та грубе втручання в роботу Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, а також сприяти відновленню його нормальної діяльності та порушених прав колективу та студентів.



Ректор, професор

К.М.Амосова


Катерина Амосова: Відкритий лист Президенту України, Прем’єр-міністру України  щодо ситуації навколо НМУ імені О.О.Богомольця
Катерина Амосова: Відкритий лист Президенту України, Прем’єр-міністру України  щодо ситуації навколо НМУ імені О.О.Богомольця







Додатково:

Прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва нагадала Супрун про кримінальну відповідальність за невиконання судових рішень

"Ваше здоров'я": Центр тестування МОЗ завдав державі збитків на мільйони гривень


Суд зобов’язав "ЦЕНТР ТЕСТУВАННЯ" МОЗ виконати свої обов'язки перед НМУ імені О.О. Богомольця

Керівники провідних вишів України звернулися до Генпрокурора за захистом від протиправних дій щодо НМУ імені Богомольця

Відкрите звернення НМУ імені О.О.Богомольця до керівництва країни

Ректор Донецького національного медичного університету заявив про рейдерське захоплення вишу і про замах на його життя

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів