Оптимізація навчального процесу в ОНУ ім. Мечникова: 2 місяці зимових канікул допоможуть вишу заощадити 6 мільйонів гривень « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Оптимізація навчального процесу в ОНУ ім. Мечникова: 2 місяці зимових канікул допоможуть вишу заощадити 6 мільйонів гривень
17-12-2018

Зимові канікули ОНУ ім. Мечникова: як чотири роки поспiль

Щорічна процедура переходу Одеського національного університету імені І.І. Мечникова на пролонговані зимові канікули викликає традиційний сплеск інтересу медіа Одеси і України.

З метою оптимізації витрат на оплату комунальних послуг, канікули з січня по лютий практикуються в університеті на протязі 4 років. При цьому график освiтнього процесу на початку навчального року корелюється таким чином, щоб увесь обсяг учбового навантаження був освоєн вчасно, без порушення програм.

“ Зимові канікули за затвердженим в травні 2018 року графіком навчального процесу почнуться 1 січня і закінчаться 24 лютого. Студенти зможуть здати зимову сесiю до 28 грудня. На час канікул гуртожитки будуть опалюватися у штатному режимi. Певний температурний режим буде і у навчальних корпусах, обсерваторії, теплицях ботанічного саду, наукових лабораторіях і бібліотеці, усюди, де працюватимуть спiвробiтники ОНУ»
, - повідомив на брифінгу 11.12.2018 ректор ОНУ Ігор Коваль.

Оптимізація навчального процесу дозволяє за рахунок двомісячних канікул, при яких корпуси університету переходять у режим економії енергії, заощадити за зиму близько 6 мільйонів гривень. Завдяки цьому можливо уникати зайвих скорочень у штатному розкладi, - зазначив ректор.

Як уточнює голова ради ректорів Сергій Степаненко, питання про продовження навчання у зимовий час і тривалості зимових студентських канікул кожен учбовий заклад, згідно із законодавством, вирішує самостійно.

Аналогічне рішення про пролонгованi зимовi канікули прийнято і в інших установах вищої освіти міста.

Вперше практика тривалих зимових канікул була застосована у бiльшостi навчальних закладiв України у 2011 - 2012 навчальному році, а в подальшому стала звичайною.






Додатково:

Зарегистрирован законопроект о внесении изменений в ЗУ «О высшем образовании» усиливающий автономию университетов

Ректор ОГЭКУ Сергей Степаненко: Эксперимент ценою судеб

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів