Діти інших міст будуть платити за навчання? « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Діти інших міст будуть платити за навчання?
5-12-2018

Для дітей зі столичних околиць, які не ввійдуть до асоціації “Київська агломерація”, незабаром можуть ввести плату за навчання в київських школах та дитячих садках.



Про це у Facebook написав секретар Київради Володимир Прокопів, повідомляє громадський рух ЧЕСНО.

Зокрема, мер Тернополя “свободівець” Сергій Надал в інтерв’ю ЧЕСНО розповів, що Тернопіль виставив рахунок сусіднім громадам. Так, за навчання однієї дитини в садку чи групі продовженого дня там вимагають сплачувати до бюджету міста 1 215 грн на місяць.

Надал заявив, що оплачувати навчання дітей з навколишніх сіл мають органи місцевого самоврядування, а за тих дітей, навчання яких не покриють муніципальні органи, будуть платити батьки.

Таку ініціативу Тернополя прокоментував Прокопів (депутат за списком БПП “Солідарність”).

“Столична влада теж планує запровадити плату за навчання в дошкільних навчальних закладах та школах для іногородніх. Але для мешканців тих населених пунктів, котрі приєднаються до агломерації “Великий Київ”, діятимуть преференції….Для всіх мешканців населених пунктів, які не увійдуть до агломерації, навчання буде платним”, – написав Прокопів.

Активісти зазначають, що звернулися до прес-служби Прокопіва і їм пообіцяли найближчим часом надати коментарі.

Крім того в Управлінні статистики Києва та Управлінні освіти Святошинського району розповіли, що не мають даних про те, скільки саме учнів з інших населених пунктів навчається у столичних школах та відвідує дитячі садочки Києва.

Зокрема працівниця фінвідділу Департаменту освіти Києва прокоментувала громадському руху, що такої статисти не ведуть, тому що немає необхідності, натомість є загальна інформація про кількість учнів.

У школах теж не обліковують тих учнів, які мешкають поза межами столиці.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів