Бюджет МОЗ України-2019: Закладено 16 683 770 грн на Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Бюджет МОЗ України-2019: Закладено 16 683 770 грн на Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ)
18-10-2018

У проекті держбюджету закладено 16 683 770 грн на проведення першої частини Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ).

Запровадження іспиту є частиною реформи медичної освіти. ЄДКІ складається з 4 елементів: іспит КРОК, тест з англійської, міжнародний тест з основ медицини (IFOM) та іспит з практичних навичок ОСК(П)І.

ЄДКІ буде проходити у два етапи: перший етап проводитися на третьому курсі, другий — залежно від спеціальності — на п'ятому або шостому курсах.

Гроші з держбюджету підуть на розробку першого етапу ЄДКІ, а саме: питань для тесту КРОК, проведення іспиту з англійської мови та закупівлю міжнародного іспиту з основ медицини IFOM.

Іспит з практичних навичок ОСК(П)І студенти-медики здаватимуть на 6-му курсі і за їхнє проведення відповідають університети.


Як дописувала у facebook Наталія Літвінова (декан лікувального факултету №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця) - у НМУ вже декілька років проводиться реформа медичної освіти поки у МОЗ …і досі «майбутня трансформація»:


"У НМУ за останні два роки- докорінна зміна виробничої практики; постійне анонімне анкетування студентів щодо якості навчання; практичні тренінги в малих групах для викладачів щодо вміння писати тести, підготовки до проведення ОСКІ, читання лекцій по-сучасному; другий рік йдуть ОСКІ-1; відвідують іноземні видатні лектори із лекціями; англомовні студентські конференції; обмін студентами, інтернами із розвиненими країнами світу; лекції по 45 хвилин із інтерактивом; безкоштовне навчання англійської для викладачів у British Council і ще багато чого.

У МОЗ…..не знаю що й навести …і досі «майбутня трансформація». Але обмежусь особистим.
Минулорічне IFOM- тестування випускників. Прекрасна ідея. Ми підтримали, студентів готували, записалось більш ніж відібрали на тест, хоча ні на що цей тест не впливав. Але ж ідея! Що маємо. Виконання довірили ЦТ (годівничка богатирьової, не змінювалось там нічого з 1999р., про люстрацію не чули, перейшла у спадок від «попередників» ). Вийшло ганьбище страшне. А результат? Та хто його зна. Обіцяли у липні 2017, немає досі.
Боюсь, що «майбутнє реформування» все буде таке – прекрасна ідея, довірена старим гнилим структурам, ганебне виконання і нульовий результат. Та ні, негативний- мінус довіра суспільства"


"...Про штампи. «Збереження традиційної патерналістської моделі керування у медичних університетах…» Та це ж жорстке керування галузевим міністерством підлеглим ВУЗом (якесь ще дивне визначення «засновник» звідкись взялось) і є традиційною гидкою відрижкою радянської системи. Чи є таке у Америці з Європою? У Законі про вищу освіту як раз і був зроблений крок від гниючою моделі совка до автономії, але до кінця, на жаль , не реалізований. То хто прагне повернутися до совдепії?..."




За інформацією:

moz.gov.ua,
facebook






Додатково:

Автономія ВНЗ 2018: Стан справ у НМУ ім.Богомольця станом на 11.10.2018

Зарегистрирован законопроект о внесении изменений в ЗУ «О высшем образовании» усиливающий автономию университетов

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів