КПІ ім. Ігоря Сікорського: Стартував VІІ Всеукраїнський фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
КПІ ім. Ігоря Сікорського: Стартував VІІ Всеукраїнський фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018»
17-10-2018

16 жовтня у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» стартував VІІ Всеукраїнський фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018».

(Трансляція церемонії відкриття VІІ Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018»)

Мета фестивалю – створення можливостей для школярів, студентів, науковців і підприємців узяти участь у дослідницьких програмах і проектно-конструкторських проектах задля їх подальшої комерціалізації, заснування стартапів і виведення інноваційних продуктів на національний та міжнародні ринки.

Фестиваль проводиться вже всьоме й став однією з дуже важливих щорічних подій у сфері інноватики України. Тому на його відкриття завжди приходять шановні й цікаві гості. Цього року таким спеціальним гостем став лауреат Нобелівської премії в галузі медицини і фізіології 2001 року сер Пол Нерс. І, звичайно, вітали учасників представники компаній-спонсорів і партнерів.

У тих, хто бере участь у фестивалі вперше, та у його гостей завжди виникає запитання, чому в його логотипі є капелюх. Відповідь на це проста: це не просто капелюх, а капелюх всесвітньовідомого авіаконструктора Ігоря Сікорського – колишнього студента КПІ, іменем якого названо фестиваль. Цей капелюх був, за переказами, його талісманом, тому організатори Фестивалю впевнені, що він принесе удачу й нинішнім його послідовникам.

У рамках фестивалю проводяться Всеукраїнський конкурс стартапів «Sikorsky Challenge 2018» і конкурс науково-технічної творчості школярів «POLYTECO Україна 2018-2019» (Національний етап Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів «Intel ISEF»). Активну участь також беруть юні дослідники Малої академії наук України,. Загалом учасники конкурсів представили на фестиваль понад 200 розробок з різноманітної тематики.

Ще перед урочистою церемонією офіційного відкриття фестивалю його учасники та гості мали можливість ознайомитися з виставкою наукових проектів учасників конкурсу «POLYTECO Україна 2018-2019», що відкрилася у головному залі Державного політехнічного музею. Водночас, у холі Центру культури та мистецтв КПІ ім. Ігоря Сікорського працювала виставка-презентація «Майбутнє України», на якій було представлено кращі інноваційні розробки членів Малої академії наук.

Утім, Фестиваль – це не лише конкурси найцікавіших винаходів та новітніх гаджетів, але й, не в останню чергу, нетворкінг. Отож на нього приходять, щоб поспілкуватися з цікавими людьми, познайомитися з інвесторами та бізнес-ангелами, а на кава-брейках зав'язати корисні знайомства з колегами, науковцями та журналістами.

Прийом проектів на Всеукраїнський конкурс стартапів «Sikorsky Challenge 2018», який дав назву всьому фестивалю, розпочався наприкінці квітня. Після попереднього відбору і тренінгів у фінал вийшло 60 проектів. Їх оцінюватиме авторитетне міжнародне журі. Автори та авторські колективи проектів-переможців отримають можливість реалізувати свої розробки у середовищі Наукового парку «Київська політехніка» за підтримки грантових та венчурних фондів. До речі, статистика свідчить, що з року в рік кількість проектів, підтриманих інвесторами або тих, які були відзначені членами Міжнародного експертного журі, зростає: в 2012 році переможцями Конкурсу стартапів стали 4 проекти, автори яких підписали відповідні меморандуми з потенційними інвесторами та партнерами, в 2013 – таких проектів було вже 5, у 2014 – 14, в 2015р. – 29, в 2016 – 34, а в 2017 – 45!

До фіналу конкурсу «POLYTECO Україна 2018-2019» (Національний етап Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF) вийшло майже 160 проектів у шести категоріях: «Математика», «Фізика та астрономія», «Інженерія», «Енергетика», «Хімія» та «ІТ». Географія учасників дуже широка: вони приїхали з 19 областей України. Звичайно, є серед них і кияни. На фестивалі буде визначено суперфіналістів, які матимуть змогу удосконалити свої розробки з науковцями в лабораторіях КПІ ім. Ігоря Сікорського та інститутів НАН України. Серед членів наукового журі конкурсу – провідні вчені та освітяни з наукових і науково-освітніх установ України. При визначенні переможців члени журі оцінюватимуть не лише науковий рівень проектів, але й презентаційні та комунікаційні навички конкурсантів, їхнє вміння мислити логічно, володіння англійською мовою, завершеність проектів, адже найкращі з суперфіналістів у травні 2019 року представлятимуть Україну представлятимуть Україну на Всесвітньому фіналі конкурсу «Intel ISEF» у м. Фінікс (США, штат Арізона), у червні 2019 року – на конкурсі «Genius Olimpiad» у м. Освего, (США, штат Нью-Йорк) та інших.

Переможців конкурсів буде оголошено в Центрі культури і мистецтв КПІ ім. Ігоря Сікорського під час урочистого закриття Фестивалю 19 жовтня об 11-00.








Додатково:

КПІ ІМ. ІГОРЯ СІКОРСЬКОГО: Імена переможців першого Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів «Future of Ukraine‘2018»

КПІ ім. Ігоря Сікорського та НМУ ім. О.О.Богомольця створюють Міжуніверситетський навчально-науковий центр

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів