Студентам Переяслав-Хмельницького ДПУ ім. Г.Сковороди розповіли про навчання в Польщі та подвійні дипломи « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Студентам Переяслав-Хмельницького ДПУ ім. Г.Сковороди розповіли про навчання в Польщі та подвійні дипломи
16-03-2018

Продуктивним видався ранок 14 березня для студентів-сковородинівців, адже саме цього дня до Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди завітав директор Інституту права, управління і адміністрування Академії в Ченстохові Павел Вольніцки, аби розповісти широкій аудиторії нашого студентства, яка вщент заповнила конференц-зал імені Василя Сухомлинського, про можливості подвійного дипломування.

Зустріч стала можливою у рамках підписаного нещодавно нашим університетом договору про співпрацю з цим навчальним закладом.

Зі вступним словом до присутніх звернулися модератори заходу, доктор політичних наук, декан історичного факультету Борис Леонідович Дем’яненко та доктор наук з державного управління Олександр Віталійович Радченко. Вони привітали шанованого гостя в стінах нашої альма-матер та протягом зустрічі перекладали основні тези виступаючого, адже польський гість спілкувався рідною мовою.

Пан Павел, в ході бесіди, ознайомив наших студентів з можливостями, які надає Польський навчальний заклад нашим студентам. Важливо, що вже у жовтні 2018 наші студенти матимуть можливість долучитися до обміну з цим університетом. Обмін цей може бути як семестровий, так і повноцінний вступ до магістратури цього університету після закінчення нашого бакалаврату.

Академія у Ченстохові має широкий спектр наук, які можна опанувати у їхньому навчальному закладі – філологія, політологія, управління, правознавство, філософія, музика, мовознавство, право, фізична культура, образотворче мистецтво та багато-багато інших. Окрім навчання, потенційні студенти матимуть змогу працевлаштуватися в Польщі, адже студентська віза передбачає право працювати у Польщі набагато довше ніж звичайна робоча віза – а це близько року. Крім того, цьогоріч студенти з України матимуть змогу безкоштовно жити в гуртожитку. Навчання, до слова, теж безкоштовне. Про побут та велику кількість змог саморозвиватися, реалізуватися та гарно відпочивати, напевно, навіть зайве говорити.

В ході розмови спікери відмітили, що, напевно, переяславських студентів, як і потенційних вступників з інших ВНЗ (а Академія пов’язана договорами з близько десятком українських навчальних закладів) лякає відсутність власних базових знань з польської мови. В цьому моменті заклад іде на зустріч, і вже влітку на базі нашого університету пройде Літня школа, яка передбачає курси польської мови. Курси вестиме викладач Академії з Польщи, а деталі буде повідомлено ближче до літа. Крім цього, вже у вересні (за місяць до початку навчального семестру) бажаючі вступники матимуть змогу приїхати до Польщі, аби адаптуватись та підтягнути знання з польської мови на підготовчих курсах, що проходитимуть на базі Академії. Та й, як поділився з присутніми своїм досвідом професор Олександр Радченко, польська мова є не складною, і вже за тиждень активного комунікування в Польщі ви розумітимете про що йде мова, а вже за місяць при бажанні можна більш-менш вільно висловлювати свої думки польською.

Не обійшлось під час зустрічі і без запитань студентів та викладачів. Відрадно, що серед присутніх було багато дійсних членів та активістів Наукового товариства нашого університету. Присутніх в першу чергу цікавили умови навчання, порядок оформлення заявки та документів, що потрібні для такого вступу. На всі питання пан Павел дав чіткі і зрозумілі відповіді. А в кого і досі лишаються питання той завжди може звернутися до Міжнародного відділу нашого університету (а саме його керівника Оксани Ковтун), яка ще раз предметно все пояснить та допоможе у питаннях вступу.

Максим Левченко, заступник голови Наукового товариства університету з інформаційного забезпечення

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів