Світовий банк надасть МОН експертну допомогу для створення електронної освітньої платформи та налагодження державних закупівель « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Світовий банк надасть МОН експертну допомогу для створення електронної освітньої платформи та налагодження державних закупівель
10-02-2018

Представники Світового банку погодилися надати МОН експертну допомогу в проведенні держзакупівель електронних пристроїв, підручників, а також традиційної друкованої літератури, та з інших питань, що стосуватимуться запуску електронної освітньої платформи.

Про це домовились на зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та представників групи Світового банку, що займається проектами в сфері освіти, під час робочого візиту Міністра до Вашингтону.

«Ми зовсім не маємо досвіду запуску платформ, подібних до нашого нового проекту національної освітньої платформи. Аби розробити та впровадити здорову політику щодо програмного забезпечення, ресурсів цифрового навчання, широкосмугового доступу до Інтернету, центрів обробки даних; під усе це організувати прозорі та ефективні закупівлі, ще й встигнути зробити це вчасно - нам потрібна допомога», - пояснила Лілія Гриневич.

Вже найближчим часом в Україну має приїхати команда Світового банку для продовження потрібних МОН консультацій. Вони також готові підтримувати наші плани з запровадження цифрової освіти, допомогти з визначенням основних пріоритетів, над якими потрібно працювати для того, щоб проект впровадження електронної освітньої платформи був успішним.

Питання про можливе збільшення фінансової підтримки з боку Світового банку також зустріло розуміння. Сторони домовилися, що детальніше це питання буде опрацьовано з очільником напряму Світового банку по Україні, після чого буде розглянуто можливість збільшення фінансової підтримки на наступний фінансовий рік.

За результатами зустрічі Міністр освіти і науки на своїй сторінці у FaceBook зауважила, що пишається поступовим поліпшенням стосунків між МОН та Світовим банком.

«Близько 10 років тому МОН мало значний грант від Світового банку, за результатами програму закрили з оцінкою незадовільно, а репутація Міністерства була заплямована на багато років вперед. Саме тому, власне, поки ми не можемо розраховувати на фінансово великі проекти, але максимально намагаємося показати себе спроможно та ефективно у більш вузькій співпраці - це відкриє дорогу далі», - підкреслила Лілія Гриневич.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів