Найбільше на освіту витрачають гонконгці « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Найбільше на освіту витрачають гонконгці
2-11-2017

Витрати гонконгців на освіту в три рази перевищують середній світовий показник.



Серед азіатських регіонів у десятку лідерів за витратами також увійшли Сінгапур, Тайвань і Китай. Результати дослідження представили аналітики HSBC.

В опитуванні HSBC взяло участь 8400 батьків з 15 країн, у тому числі респонденти з Тайваню та Гонконгу. Автори дослідження враховували витрати на освіту на всіх етапах — від початкової школи до навчання у виші, причому враховували не лише витрати на оплату навчання, але і на проживання, підручники і транспорт.

Лідером рейтингу став Гонконг. В середньому жителі адміністративного району витрачають на одну дитину $132 161. Сума в три рази перевищує середній світовий показник, який тримається на позначці $44 221. Друге і третє місце по витратах на освіту посіли ОАЕ ($99 378) і Сінгапур ($70 939). На четвертому місці – США з середніми витратами $58 464 на дитину, а на п’ятому — Тайвань ($56 424).

У торішньому звіті ОАЕ були лідером за витратами на університетську освіту — щорічно у жителів еміратів на це йшло $18 360, що на 140% більше, ніж у середньому в світі. Згідно з новим дослідженням, за 3-4 роки навчання батьки з ОАЕ витрачають $36 834 і поступаються за витратами батькам з Гонконгу, у яких на вищу освіту йде $55 012.

Найбільше на освіту витрачають гонконгці


У десятку лідерів за витратами на всі ступені освіти також увійшли Китай, Австралія, Малайзія, Великобританія.

Також дослідження виявило, що гонконгців і сінгапурці найбільше витрачають на заняття з репетиторами. У Сінгапурі щорічний ринок репетиторських послуг оцінюється в один мільярд сінгапурських доларів ($732 млн).

В середньому витрати на освіту дитини обходяться жителям 9 з 15 регіонів у велику суму, ніж витрати на іпотеку, оренду житла і комунальні послуги. Тому аналітики HSBC рекомендують батькам наслідувати приклад Гонконгу і починати збирати заздалегідь.

Однак незважаючи на великі витрати, підхід до освіти в адміністративному районі далекий від досконалості. Популярність репетиторів в Гонконзі багато в чому обумовлена відсутністю спеціалізованих STEM-курсів у шкільній програмі. Викладання робототехніки та інженерної справи проходить за межами школи, причому цим займаються ентузіасти, у яких немає доступу до державного фінансування.

І все ж Гонконгу вдається утримувати друге місце в світі в рейтингу середньої освіти. Для складання рейтингу щорічно проводиться тест PISA з математики, читання та природничих наук. Він розрахований на підлітків у віці 15 років. У 2016 році найкращі результати показали школярі з Сінгапуру, а друге місце поділили школярі з Гонконгу та Японії.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів