У Києві можуть закрити десятки коледжів і технікумів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У Києві можуть закрити десятки коледжів і технікумів
10-10-2017

У столиці вже в наступному році можуть закрити 29 навчальних закладів I-II категорії, тобто коледжі, технікуми і деякі училища.



Виявляється, в проекті держбюджету на 2018 рік не передбачено їх фінансування, а саме не виділяється дотація на їх утримання.

"Єдиний регіон України, якому не передбачена необхідна дотація на 2018 рік, це Київ. Сума необхідної дотації – 271 мільйон гривень. Ці гроші призначаються на зарплати працівникам, і якщо коштів не буде, навчальні заклади можуть закрити, адже в міському бюджеті на ці цілі грошей немає. Для порівняння, за 271 мільйон гривень можна повністю замінити дорожнє покриття уздовж швидкісного трамвая", – пояснює радник мера Києва Дмитро Білоцерківець. За його словами, щоб вирішити ситуацію, в парламенті вже зареєстрували бюджетну пропозицію, щоб дотація все ж була виділена.

У деяких навчальних закладів панікують. "Якщо не будуть виплачувати зарплату, звичайно ж, буду звільнятися і шукати роботу там, де платять, але на базар торгувати не піду", – нарікає одна з викладачів коледжу Олена.

Але не всі піддаються паніці. "З наступного року, відповідно до закону, ми залишаємося в системі вищої освіти, але фінансування повинно бути з міського бюджету. При цьому з бюджету країни обіцяють субвенції. Але якщо місто не подужає всієї суми, то, найімовірніше, не всі навчальні заклади зможуть витримати такі навантаження. Для коледжів, які знаходяться в системі університетів, фінансування буде, якщо того захоче керівництво вузу. Ми поки не панікуємо. якщо не буде держзамовлення, значить, перейдемо на контрактне навчання. Скорочувати нікого не збираємося", - пояснив "Сегодня " заступник директора з навчально-виховної роботи Київського коледжу зв'язку Володимир Шматко.

Експерти заспокоюють. "Ситуація до кінця ще не вирішена на рівні Верховної Ради, але впевнений, що рішення знайдуть і нікого закривати не будуть. Викладачів скорочувати теж не будуть", - пояснив "Сегодня" екс-міністр освіти України Василь Кремень.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів