Омбудсман: Доповідь щодо ситуації з правами людини в Україні « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Омбудсман: Доповідь щодо ситуації з правами людини в Україні
12-09-2017

Про це йдеться в опублікованій сьогодні Дев’ятнадцятій доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) щодо ситуації з правами людини в Україні (з 16 травня до 15 серпня 2017 року).

У доповіді, зокрема, йдеться про те, що 17 липня УВКПЛ направило Голові Верховної Ради України листа, закликаючи до проведення нового відбору на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Вказавши при цьому, що це слід зробити після перегляду чинного порядку відбору Уповноваженого у відповідності до Паризьких принципів та рекомендацій підкомітету з акредитації Глобального альянсу національних інституцій з прав людини, наданих у 2014 році, які вимагають, щоб відбір був прозорим, базувався на оцінці заслуг кандидатів і передбачав участь громадськості.

Такий крок було зроблено після того, як Верховна Рада України не змогла у встановлений законодавством 20-денний строк провести голосування за три кандидатури, запропоновані народними депутатами, а пізніше затвердила новий порядок голосування для обрання Уповноваженого (при прийнятті Закону України «Про Конституційний Суд України»).

«УВКПЛ занепокоєне з приводу того, що заявлені порушення і таємні політичні домовленості навколо відбору нового Уповноваженого можуть підірвати довіру населення до цього інституту, і закликає Уряд захистити доброчесність і незалежність національної інституції з прав людини», – йдеться у документі.

Крім того, в доповіді міститься рекомендація Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, яка стосується активізації роботи регіональних представників Уповноваженого у зоні проведення АТО для забезпечення їхньої дієвої ролі у сприянні дотриманню прав людини, зокрема, під час тримання під вартою та судових проваджень щодо осіб, затриманих у зв’язку з конфліктом, а також прав осіб, які проходять через контрольно-пропускні пункти.

«Зі свого боку можу запевнити, що вказана рекомендація УВКПЛ є пріоритетною для Офісу Омбудсмана України, а її реалізація можлива в рамках затвердженої Стратегії зміцнення регіональної присутності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», – зазначив керівник Секретаріату Уповноваженого з прав людини Богдан Крикливенко, коментуючи надану УВКПЛ рекомендацію.







Додатково:

Омбудсман: «Громадяни України недостатньо знають про своє право на приватність»

Омбудсман: Нові умови, яких слід дотримуватися громадянам при зверненні до Європейського суду з прав людини

ХТО І ЯК ОТРИМАЄ СОЦІАЛЬНУ СТИПЕНДІЮ, - ДЕТАЛЬНА ІНСТРУКЦІЯ

Украина на 102 месте в глобальном рейтинге свободы прессы 2017

Freedom on the Net 2016: Україна погіршила позиції у рейтингу свободи Інтернету

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів