Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова вийшов на новий міжнародний рівень « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова вийшов на новий міжнародний рівень
5-07-2017

22 червня 2017 року Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова вітав у своїх стінах Президентів і державних діячів країн Балтійсько-Чорноморського регіону: Леоніда Кравчука, Леоніда Кучму, Віктора Ющенка (Україна); Станіслава Шушкевича (Білорусь); Петра Лучинського (Молдова); Геннадія Бурбуліса (Росія); ректорів провідних університетів України та Європи та інших експертів, котрі постійно відшукують шляхи подолання агресії та нетерпимості через досягнення консенсусу, розробляють нові методики підготовки сучасної європейської людини до активного життя через освіту, науку і культуру.

Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова вийшов на новий міжнародний рівень


У цей день у педагогічному виші відбувся ІІІ Балтійсько-Чорноморський форум «Світанок Європи: перспективи цивілізаційного розвитку, консенсусні практики», організаторами якого виступили Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень і консенсусних практик, Міжнародна асоціація ректорів педагогічних університетів Європи, Мала академія Наук України та Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова.

При відкритті Форуму прозвучали вітальні слова модераторів заходу Віктора Андрущенка (ректора НПУ імені М. П. Драгоманова) та Ірини Верещук (Президента Центру Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик).

«Ми розпочинаємо міжнародний діалог університетів, у якому Драгоманівський педагогічний може виступити базовим закладом, організувати освоєння мудрості Старійшин та молодіжного дискурсу стосовно безпеки і перспектив розвитку глобального світового порядку, ролі України в сучасному європейському просторі», – зазначив В. Андрущенко.

«Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик – це громадська організація Президентів, які прагнуть передати свій досвід молоді. Центр веде пошук спільних можливостей для розвитку наших країн і народів, європейської і світової спільноти», – виголосила І. Верещук.

З вітальним словом до учасників Форуму звернулася Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка відзначила важливість цього заходу для освітянської сфери України.

Програма Форуму стартувала з доповіді директора Національного інституту стратегічних досліджень України Володимира Горбуліна «Україна у глобальних вимірах сучасного світу» та доповіді Державного секретаря РСФСР (1990—1992) Геннадія Бурбуліса «Європа в епоху глобальних трансформацій: через діалог та консенсус до довіри і миру».

Дискусію продовжили Президенти-учасники Міжнародного центру Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, зосередившись на питанні системної кризи української та світової безпеки і пошуку балансу сил у новій, гібридній, реальності з метою забезпечення миру.

Другу форумну панель «Духовна єдність Європи: діалог університетів, діалог поколінь» провели ректори університетів. ЇЇ присвятили проблемі вдосконалення всесторонньої підготовки суб’єкта європейської життєдіяльності – людини і громадянина власної країни і Європи, пошуку шляхів формування висоморальної особисті на основі інтегрованого досвіду європейських культур. З цією метою були розглянуті шляхи організації співпраці державних структур, політичних діячів, підприємців, діячів науки і культури, інститутів освіти і просвітництва. Підкреслили, що виконання окреслених завдань може бути здійснене, зокрема на підставі реалізації ініціативи «Діалог Університетів». Було зазначено, що підвищення суспільної ролі вчителя є основним завданням у розбудові відкритого, демократичного, гуманістичного суспільства, зміцненні духовно-морального простору Європейського Дому, підготовки нових поколінь до співдружності і співпраці.

У підсумку Форуму було підписано спільну заяву її учасниками.






Додатково:

Віктор Андрущенко: Звернення до колективу викладачів, співробітників і студентів НПУ імені М. П. Драгоманова

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів