ТНУ імені В. І. Вернадського: УВАГА! Абітурієнти з Криму та зони АТО можуть вступати до ТНУ без ЗНО та атестату « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ТНУ імені В. І. Вернадського: УВАГА! Абітурієнти з Криму та зони АТО можуть вступати до ТНУ без ЗНО та атестату
20-06-2017

УВАГА!
Шановні вступники з Криму та зони проведення АТО!


Незважаючи на прийняття Парламентом України законопроекту № 6116 «Про внесення змін в Закон України «Про вищу освіт» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасова окупована територія України», Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського залишається уповноваженим вищим навчальним закладом, який здійснює прийом на навчання вступників з Криму та зони проведення АТО.

З 19 червня на базі університету розпочинають роботу освітні центри «Крим –Україна» і «Донбас-Україна», через які можуть вступати до ТНУ абітурієнти без ЗНО та без документу про загальну середню освіту (атестату) державного зразка.

Також, в разі відсутності у вступника паспорта або ідентифікаційного коду, університет допомагає в оформлені зазначених документів.

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського розпочав другий набір абітурієнтів після вимушеного виїзду з Криму у зв’язку з окупацією півострова. Сьогодні вже можна остаточно стверджувати, що навчальний заклад зміг не лише врятувати свої надбання, але й розвиватися в нових умовах. Про це повідомив виконуючий обов’язки ректора ТНУ Володимир Казарін під час ефіру на каналі «UA Крим».

«Ми вдячні Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерству освіти та науки і Верховній Раді. Нас дуже активно підтримували. Спільними зусиллями ми вирішили питання ресурсної бази. Нам надали навчальні корпуси. Головна наша будівля на Печерську. Ми отримали гуртожитки у різних частинах міста. Ми отримали спортивні бази. Сьогодні у матеріальному положенні ВНЗ забезпечений і здатний проводити навчальний процес на високому рівні. Ми навіть відкрили філіали у Луцьку та Кропивницькому», - сказав він.

Професор також додав, що до складу Таврійського університету планують увійти українські ВНЗ, які досі знаходяться на тимчасово окупованій території. Важливо, що студенти з числа внутрішньо переміщених осіб зможуть безкоштовно проживати в гуртожитках уже з 1 вересня 2017 року.

У свою чергу радник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Олеся Цибулько зазначила, що в Криму зараз немає можливості вивчати українську мову. Тому для кримських абітурієнтів в Україні запроваджена спрощена система для вступу до ВНЗ.

Наостанок Володимир Казарін повідомив, що Таврійський університет готовий провадити дистанційне навчання для українських політв’язнів в анексованому Криму: «Серед ув’язнених - наші студенти. Геннадій Афанасьєв був нашим студентом-юристом. А студентом-геологом був Олександр Кольченко. Він засуджений до 10 років колонії суворого режиму. Зараз ми з його мамою оформляємо документи, щоб він мав право дистанційно навчатись. Він має право на доступ до комп’ютера принаймні двічі на тиждень – ми йому надсилатимемо завдання, він їх вирішуватиме».


За інформацією:
tnu.edu.ua,
kmu.gov.ua




Додатково:

Уряд прийняв рішення про реорганізацію Академії муніципального управління шляхом приєднання до Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів