Україна планує додатково залучити 6 науково-дослідних інститутів НАН до проектів Європейської організації ядерних досліджень (CERN) « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Україна планує додатково залучити 6 науково-дослідних інститутів НАН до проектів Європейської організації ядерних досліджень (CERN)
14-01-2017

Відбулося чергове засідання Ради Європейської організації ядерних досліджень (CERN), в якому Україна вперше брала участь як асоційований член організації.



Під час засідання Ради Генеральний директор CERN представив звіт, наголосивши, що 2016 рік був дуже важливим для Великого андронного колайдеру, однак це не єдиний важливий проект, який реалізується дослідницьким центром. Існує ще низка інших великих та малих експериментів, пов’язаних з прискорювальною технікою, фізикою плазми, астрофізикою, фізикою нейтрино, протонними та антипротонними пучками. Саме до цих проектів Україна планує додатково залучити 6 науково-дослідних інститутів Національної академії наук України.

Нашу країну на заході представляв директор Державного фонду фундаментальних досліджень Борис Гриньов. Він провів робочі зустрічі з керівництвом CERN, зокрема Генеральним директором Фабіолою Джанотті, обговоривши перспективи співпраці з урахуванням набуття Україною статусу асоційованого членства та узгодив позицію щодо подальшої взаємодії в межах керівних органів організації.

Сторони домовилися про активніше залучення українських вчених до експериментів у CERN, що сприятиме надходженню додаткових інвестицій в Україну та надаватиме можливість вітчизняним промисловцям виготовляти продукцію для поставок в дослідницький центр. Також було обговорено можливість розширення освітніх програм та курсів для українських вчителів та викладачів у CERN.

Варто відзначити, що наступного року CERN упроваджуватиме нові ініціативи, пов'язані зі студентськими програмами. Так, планується спростити умови для візитів та роботи молоді в організації й, крім того, запросити на 2 тижні 24 студента з 5 країн, які пройдуть спеціальне навчання у вигляді лекційних курсів.

Довідково:

Нотифікація Угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень відбулася 1 жовтня 2016 року. З огляду на вагомий науковий потенціал нашої держави, Україні було запропоновано унікальну форму співпраці – вона стала одним із асоційованих членів CERN, а тому сплачує значно менші внески, ніж 22 держави-члени організації. При цьому Україна може брати участь в усіх формах наукового співробітництва, які можливі для членів CERN.

Зокрема, статус асоційованого члена CERN надає можливість українським ученим отримувати досвід участі в передових дослідженнях, ставати співробітником організації та брати участь у програмах розвитку кар'єри. Також це розширює доступ до проектів та освітніх програмам CERN, сприяє підвищенню ефективності наукових розробок і підготовки наукових працівників вищої кваліфікації. Науково-дослідні установи та підприємства України можуть брати участь у тендерах CERN та отримувати замовлення на виготовлення високотехнологічного обладнання.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів