Голова МОЗ розповіла студентам УМСА про реформу медичної галузі « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Голова МОЗ розповіла студентам УМСА про реформу медичної галузі
20-12-2016

17 грудня у Полтаві з робочим візитом перебувала в.о.Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. На брифінгу в УМСА вона розповіла про впровадження в Україні страхової медицини на первинній ланці, особливості реформи екстреної допомоги та реімбурсації ліків.

Уляна Супрун зазначила, що наразі Полтавщина вже визначилася з основними напрямками реформування системи охорони здоров’я на найближчі два роки. Вона розповіла, що в кожній області мають бути створені госпітальні округи. На Полтавщині таких округів буде 4, в яких лікувальні заклади не дублюватимуть функції один одного.

“Медицина в Полтавi, як i в бiльшостi регiонiв України, має як успiшнi приклади трансформацiї, так i моменти, якi потребують уваги держави, областi та мiста. Саме тому ми приїхали: подякувати за чудову роботу тамтешнiх фахiвцiв та зрозумiти, як мiнiстерство може допомогти”, – написала на своїй сторінці у facebook Уляна Супрун.

Вона розповіла, що Кабінет Міністрів України ухвалив низку постанов, які закладають засади реформування системи охорони здоров’я в Україні у 2017. Зокрема, затвердили 2 концепції – реформи фінансування системи охорони здоров’я та концепцію розвитку громадського здоров’я. Крім того, затвердили ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, постанову, що спрощує лікарням процес формування которисів, а також 2 постанови, якими з резерву та шляхом перерозподілу на поточний рік додатково виділено понад 867 млн грн.

“Процес переходу на нову модель фінансування галузі буде поступовим та розрахований на 3 роки з остаточним запровадженням у 2020. Концепція набуває чинності з моменту її схвалення Кабміном і вже до кінця поточного року МОЗ має розробити план заходів з її реалізації. Урядом розпочато процес створення Госпітальних округів – механізмі співпраці між органами місцевої влади з метою кращого управління медичною інфраструктурою. Особливого значення експерти також надають ухваленню концепції розвитку системи громадського здоов’я в Україні. Вона закладає засади переорієнтації фокусу системи охорони здоров’я від політики лікування до політики зміцнення та збереження здоров’я людини. З ухваленням документу буде запроваджено процес стратегічного планування розвитку системи із залученням зацікавлених сторін, планування заходів на національному, регіональному та місцевому рівнях”, – розповіла Уляна Супрун.

Крім того, за її словами, Урядом врегульовані оперативні питання управління системою охорони здоров’я, зокрема, з резерву медичної субвенції з держбюджету місцевим бюджетам у 2016 році виділено 433 млн 115 тис. грн, що унеможливить ризики зриву лікувального процесу та виникнення соціальної напруги через заборгованість з виплати зарплати, оплати комунальних послуг та енергоносіїв.

У Полтаві Уляна Супрун відвідала третю міську дитячу лікарню, військовий госпіталь та поспілкувалася з студентами УМСА. У заході також взяли участь заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло, диретор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, ректор ВДНЗУ “УМСА”, професор, доктор медичних наук В’ячеслав Ждан.

Як повідомляло видання «Трибуна», студенти Української медичної стоматологічної академії поскаржилися в.о. Міністра охорони здоров’я Уляні Супрун на брак трупних матеріалів, які використовуються під час навчання.

Голова МОЗ розповіла студентам УМСА про реформу медичної галузі
(фото з сайту umsa.edu.ua)

Розмова відбулася в одній з лекційних аудиторій УМСА, де Супрун зустрічалася з майбутніми медиками. Попередньо вона попросила вийти з аудиторії всіх викладачів, ректора та представників обласного Департаменту охорони здоров’я, аби студенти могли «говорити більш вільно і невимушено».

“Нам потрібно концентруватися і на якості медичних послуг, а не тільки на їх фінансуванні. Тому навчання є дуже важливим”, – заявила керівник МОЗ, коментуючи слова студентів про нестачу трупних матеріалів.

Також вона додала:

“Ми повинні вже зараз думати, що буде з нашим тілом, коли ми «відійдемо». Чи можна буде трансплантувати наші органи. І це не тільки питання появи відповідного закону. Це ще й питання зміни свідомості. З людьми треба говорити про це.”


УЛЯНА СУПРУН У ПОЛТАВІ ПРО СТРАХОВУ МЕДИЦИНУ: ОСОБЛИВОСТІ РЕФОРМИ ТА ФІНАНСУВАННЯ (ВІДЕО)






За інформацією:
np.pl.ua,
tribuna.pl.ua,
umsa.edu.ua




Додатково:

У МОЗ УКРАЇНИ, ЗА УЧАСТІ ПРЕДСТАВНИКІВ ПОСОЛЬСТВ, ВІДБУЛАСЯ НАРАДА РЕКТОРІВ ВНЗ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я
(Обговорили проблемні питання складання ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 2» іноземними студентами медичних вузів)

Университетская клиника с вертолетной площадкой, или Получит ли НМУ им. А.Богомольца современную базу для обучения врачей

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів