Креативність і творчість дуже важливі для розвитку сучасної дитини « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Креативність і творчість дуже важливі для розвитку сучасної дитини
13-11-2016

Не тільки наука, а й мистецтво має стати невід’ємною частиною розвитку талантів у дітей, і в цьому може допомогти впровадження STREAM освіти.



Про це зазначив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей на засіданні круглого столу на тему: "STREAM освіта в Україні: проблеми рівного доступу" 10 листопада 2016 року.

«Креативність і творчість дуже важливі для розвитку сучасної дитини. Зараз ми повинні скеровувати свої сили у навчанні дітей на ті речі, що не зможе зробити робот. Талант, технології, толерантність – це є ключ до 21 століття», - зазначив Павло Хобзей.

Учасники заходу також обговорили проблеми доступу до STREAM освіти в Україні, а також реформування середньої та вищої освіти.

Ірина Жданова, керівник ГО "Фонд "Відкрита політика", координатор Громадянської платформи з реформування наукової сфери в Україні, відзначила: «Дітям Донбасу і Криму ми маємо запропонувати не просто зелений коридор для отримання українського атестату, а й здобуття якісної української освіти. Такою сьогодні є STREAM освіта. Вона має поєднати науку і технологію, робототехніку та інженеринг, мистецтво і математику, спорт і медіа”.

Також вона додала, що влада спільно з громадянським суспільством має забезпечити рівний доступ до якісної української освіти кожній дитині, незалежно від того, чи “живе вона в Донецьку чи в Житомирі, народилась в багатій чи бідній сім'ї, в селі чи місті».

Під час обговорення учасники круглого столу позитивно сприйняли включення мистецтва до STREAM освіти як фактора, який сприятиме підвищенню креативності в науковій сфері.

Начальник відділу мистецької і художньої освіти Мінкультури Тетяна Колос у своєму виступі наголосила, що до законопроекту «Про освіту», який наразі готується до другого читання у парламенті, включено статтю «Спеціалізована освіта», де визначена структура та особливості мистецької освіти, взаємозалежність і наступність рівнів мистецької освіти в процесі підготовки професійного митця.

Учасники круглого столу: Павло Хобзей - заступник міністра освіти і науки України; Ростислав Карандєєв - заступник міністра культури України; Наталія Кияк - Представництво ЮНІСЕФ в Україні, керівник освітніх програм; Ірина Жданова - керівник ГО "Фонд "Відкрита політика", координатор Громадянської платформи з реформування наукової сфери в Україні; Станіслав Довгий - президент Малої академії наук; Тетяна Колос - начальник відділу мистецької і художньої освіти Міністерства культури України; науковці; представники регіональних наукових ліцеїв і мистецьких шкіл, обласних Інститутів післядипломної освіти, університетів з різних регіонів (Донецької, Дніпровської, Кіровоградської, Харківської областей), NGO, ЗМІ.

STREAM:

S - наука, спорт

T - технології

R - читання/писання, робототехніка, релігія

E - інженеринг, економіка

A - мистецтво

M - математика, медіа

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів