Якщо суспільство підтримає Нову українську школу, це спонукатиме депутатів прийняти Закон “Про освіту” « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Якщо суспільство підтримає Нову українську школу, це спонукатиме депутатів прийняти Закон “Про освіту”
18-09-2016

Про нові хрестоматії, реорганізацію системи шкіл під потреби Нової української школи, оновлення програм та новий проект “Діти і папери: як досягти балансу у школі” розказала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами Львівщини в рамках Форуму видавців у Львові.

Зокрема, вона зазначила, що зміни, закладені в концепцію Нової української школи, уже відображені в Законі “Про освіту”. На думку окремих парламентарів, цей закон потребує завеликих бюджетних витрат. Однак, Лілія Гриневич переконана, “що без інвестицій реформ не буває”.

“Сьогодні українська школа зіткнулася з проблемою, з якою стикаються школи по всьому світу - з кризою знаннєвої школи. Вирішуючи проблеми сьогодення, ми повинні йти вперед і закладати основи школи, яка працюватиме на майбутнє, на дитину, яка буде успішною у 21 столітті, яка буде конкурентноздатною”, - наголосила Лілія Гриневич.

Міністр також пояснила формулу Нової української школи, а також розказала, як змінюватиметься мережа шкіл після того, як реформа набере чинності.

Зокрема, початкова школа має стати однаковою для всіх. Профілювання починатиметься лише з базової школи і досягатиме свого піку у старшій школі.

Ці зміни потребують перебудови усієї системи шкіл. Так, наприклад, спеціалізованих шкіл у молодшій школі не буде, а сучасні ліцеї, гімназії тощо, швидше за все, перекваліфікуються у профільні заклади старшої школи.

Щодо 12 року навчання, Лілія Гриневич зазначила, що цей крок не примха, а об’єктивна необхідність, продиктована тими потребами, що стоять перед Новою українською школою.

«Значно простіше просто прийти в клас, швидко все розказати і сказати дітям, що вони мають відтворити цю інформацію. Нам необхідно вивільнити вчителям час на справжнє спілкування з дітьми та їх батьками, на педагогіку партнерства і на компетентнісне навчання”, - пояснила Міністр освіти і науки України.

Окремо Лілія Гриневич звернула увагу педагогів на оновлення програм початкової школи. Після загального огляду змін вона наголосила про їхню важливість, нагадала вчителям, директорам та можновладцям, що дотримуватися та захищати ці зміни – їхня відповідальність, яку вони несуть.

“Я є надзвичайно демократична людина, але демократія реалізується тільки тоді, коли ми усвідомлюємо власну відповідальність. І кожен керівник навчального закладу, органи управління освіти повинні розуміти свою відповідальність перед тими дітьми, що сидять в початковій школі і заради яких зроблені ці зміни” – зазначила Лілія Гриневич.

В цьому році також вперше надрукують за державний кошт хрестоматії для початкової школи – в них будуть твори сучасних українських авторів, яких додали до програми 1-4 класів після оновлення програм.

“Оскільки ніхто не бере хабарі, нам вдалося замість відкатів, використати гроші, і видати хрестоматію з позакласного читання для дітей початкової школи з новими текстами, яких немає в чинних підручниках”, - додала Лілія Гриневич.

В рамках заходу вона також анонсувала новий проект МОН та спільноти відповідального вчительства EdCamp щодо розвантаження вчителів та адміністраторів шкіл від непотрібної паперової роботи.

«Я можу сказати з великою впевненістю, що якщо ми всі разом з вами будемо цього прагнути, і будемо разом здійснювати трансформацію української освіти - тоді діти, які зараз навчаються в традиційній школі, будуть заздрити тим, що навчатимуться в Новій школі”, - підкреслила Міністр освіти і науки України.

Нагадаємо, що з 17 по 18 вересня Лілія Гриневич перебуває з робочим візитом у Львові. В його рамках вона також відвідала заходи, присвячені освіті на Форумі видавців та відвідала відкрите обговорення на тему: «Нова книга для Сходу України».

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів