Польські та українські технічні університети підписали угоду про співпрацю « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Польські та українські технічні університети підписали угоду про співпрацю
23-08-2016

22 серпня Асоціація ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Конфедерація ректорів технічних університетів Республіки Польща підписали договір про співпрацю.



Підписання відбулося в рамках зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з представниками делегацій польської освітянської фундації «PERSPEKTYWY» та керівництва Конфедерації ректорів технічних університетів Республіки Польща.

Спілкуючись із науковцями, Міністр освіти і науки України сказала, що збільшення частки наукових досліджень в університетах – одне із найважливіших завдань для нашої системи вищої освіти. Для цього держава поступово нарощує обсяг фінансування на наукові дослідження в університетах. Друге завдання – це поглиблення співпраці з інноваційним бізнесом. Університетам потрібно створити територію ефективну для розвитку start-up, міжнародних проектів та загалом інноваційного простору. «Суспільство очікує від університету не тільки добре підготовленого випускника, але й створення продуктивного інноваційного середовища, яка спонукатиме студентів та науковців до творчості та проведення сучасних досліджень», - зазначила Лілія Гриневич.

Під час зустрічі також обговорювалися проблемні питання здобуття інженерної освіти, зокрема, недостатнього рівня готовності випускників шкіл до навчання за природничим та інженерно-технічним профілем. Сторони погодилися, що в загальній середній освіти надзвичайно актуальним залишається питання розвитку STEM-освіти.

Президент польської фундації «PERSPEKTYWY» Вальдемар Сівінський підкреслив, що проблеми і траєкторії розвитку української і польської систем вищої освіти схожі, тому поле для співпраці між університетами дуже широке. Також він наголосив, що наразі перед польською системою вищої освіти дуже серйозно стоїть питання організації інноваційного виробництва та трансферу технологій.

Голова ради Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України Михайло Згуровський повідомив, що українські вищі навчальні заклади давно і плідно співпрацюють з польськими. Зокрема, він навів приклад, що з 94 проектів програми Tempus, в яких бере участь Україна, 22 – це українсько-польські проекти.

Під час круглого столу ректори українських технічних навчальних закладів з польськими колегами обговорили питання співпраці в проекті ЄС Horizont 2020, зокрема, наукових напрямах - логістика та транспорт, підводне та підземне будівництва та інші.

Довідково:

STEM-освіта – це низка чи послідовність курсів або програм навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема, із застосуванням математичних знань і наукових понять.

STEM (S - science, T - technology – Е-engineering – М-mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничо-науковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів