Гриневич: Ми отримаємо нову якість української школи, якщо подолаємо цифровий розрив між тими, хто навчає і тими, хто навчається « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Гриневич: Ми отримаємо нову якість української школи, якщо подолаємо цифровий розрив між тими, хто навчає і тими, хто навчається
28-05-2016

У день свята Останнього дзвоника, 27 травня, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич відвідала загальну середню школу №63 м. Києва та поспілкувалася з її педагогами та учнями.



Під час зустрічі з випускниками та вчителями закладу Лілія Гриневич наголосила на важливості змісту освіти для побудови нової української школи. «Нам зараз потрібна нова українська школа. Школа, яка буде готувати громадян незалежної Європейської країни. Нову українську школу ми маємо зробити через новий зміст освіти, який дає навички компетентності 21 століття», - зазначила Міністр.

Лілія Гриневич підкреслила особливу роль учителя та його підготовки для реформи освіти. Нова українська школа не може відбутися без учителя, який володіє сучасними методами викладання, вміє спілкуватися з поколінням дітей, які краще за дорослих розуміються на цифрових технологіях. «Дуже важливо подолати цифровий розрив між тими, хто навчає і тими, хто навчається. Якщо ми це зробимо, ми отримаємо нову якість української школи», - зауважила Міністр.

Гриневич: Ми отримаємо нову якість української школи, якщо подолаємо цифровий розрив між тими, хто навчає і тими, хто навчається


Лілія Гриневич зазначила про важливість зворотного зв’язку між Міністерством та освітянами, а також звернулася до вчителів і запросила кожного педагога долучитися до публічних обговорень Концепції нової української школи, що відбудуться на серпневих нарадах. «Я закликаю, щоб ми всі разом були на цьому шляху. Нам потрібно зробити все, щоб всі наші діти були конкурентоспроможними і впевненими в собі громадянами», - підкреслила Лілія Гриневич.

Під час бесіди з Міністром освіти і науки Лілією Гриневич педагоги та випускники поділилися думками про перевантаженість програм зайвою інформацією, про необхідність зменшення кількості предметів у школі, наближеність навчального матеріалу та підручників до сучасності, а також запровадження старшої профільної школи, можливість вибору предметів учнями. «Ті програми, які сьогодні є, обмежують поле тих компетентностей, що потрібні дитині в сучасному світі. Потрібно над цим працювати, змінювати», - зазначила Міністр. Окрім того, сьогодні необхідно вирішувати питання підвищення кваліфікації вчителів, соціального статусу вчителя, якщо по-справжньому реформувати середню освіту.

Міністр привітала випускників зі святом і поінформувала про перспективи навчання за сучасними новими програмами для тих, хто вступить до вищих навчальних закладів, у зв’язку з імплементацією нового закону «Про вищу освіту», впровадження програм подвійних дипломів українськими університетами.

Лілія Гриневич побажала випускникам добитися своєї мрії, підтримувати своїх батьків та не забувати про рідну школу. «Немає нічого приємнішого для вчителя, ніж коли приходить випускник до нього, тоді вчитель бачить результати своє складної праці», - додала Міністр.

Довідкова інформація: У 2016 році атестати про загальну середню освіту отримають 35 вихованців школи №63 м. Києва. Директор школи - Кабушко Вікторія Вікторівна. Вікторія Кабушко переїхала до Києва з Луганської області та стала переможцем відкритого конкурсу на посаду директора закладу.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів