Одне із пріоритетних завдань Міносвіти - модернізація змісту освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Одне із пріоритетних завдань Міносвіти - модернізація змісту освіти
24-05-2016

23 травня Міністр освіти і науки Лілія Гриневич взяла участь у програмі «Свобода слова».



Міністр освіти і науки пояснила значення модернізації змісту освіти як одного з пріоритетних завдань Міністерства. «Наш зміст освіти безнадійно застарів. І сьогодні весь цивілізований світ готує і наповнює зміст освіти, щоб це була освіта для життя, а не купа теоретичної інформації, яка весь час помножується».

За словами Лілії Гриневич, сьогодні зміст освіти має орієнтуватися на формування ключових вмінь компетентностей людини 21 століття. Це знання рідної мови, знання двох іноземних мов, математична грамотність, вміння застосувати математику для вирішення повсякденних завдань. Крім того, це ще вміння працювати в команді, критично мислити. Серед цього переліку компетентностей є культурна компетентність. Це не означає, що має бути окремий предмет культура. Культурна компетентність повинна впроваджуватися з першого класу і до повного здобуття загальної середньої освіти. «Через правильні тексти, які даються дітям для читання, через можливість на базі школи брати участь в гуртках і розвивати ті таланти, які дитині притаманні», - додала Лілія Гриневич.

На думку Міністра, культурна компетентність є важливою у початковій школі, коли дитина розвиває свій емоційний інтелект.

Сьогодні розпочато роботу над новими стандартами освіти. У зв’язку з цим, одне з важливих завдань Міністерства – навчити вчителів викладати за майбутніми новими стандартами. «Можна написати чудовий компетентнісний зміст, але якщо немає вчителя, який вміє і розуміє, яким чином це викладати – і реформа не відбувається», - підкреслила Лілія Гриневич.

Також відповідаючи на запитання експертів, Міністр нагадала, про особливе місце мистецької освіти в проекті закону «Про освіту».

Лілія Гриневич зазначила, що у законопроекті внесено зміни у правила щодо присвоєнням вчених звань і наукових ступенів у мистецькій освіті. Адже митець, який виставляє свої картини на міжнародних престижних виставках, є визнаним художником, але якщо не написав роботу, яку фактично мають писати про його доробок мистецтвознавці, не може отримати вчене звання і бути професором у мистецькій академії. Таку норму було змінено а в законопроекті внесені зміни щодо особливостей цієї освіти. «Я вважаю, що зараз в законі «Про освіту» ми достатньо повно виписали особливості мистецької освіти», - зазначила Лілія Гриневич.

Окрім того, Міністр підкреслила важливість відкритості діяльності Міносвіти та готовність до співпраці з громадськістю. Лілія Гриневич нагадала, що для зв’язку можна використовувати всі інструменти комунікації: поштові скрині, соціальні мережі. «Ми завжди готові пояснювати кожні наші кроки», - наголосила Міністр.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів