Керівник проекту "ТОП-200 Україна" взяла участь у восьмій конференції IREG « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Керівник проекту "ТОП-200 Україна" взяла участь у восьмій конференції IREG
22-05-2016

4 — 6 травня 2016 р., у Лісабоні (Португалія) відбувся форум IREG-8 «Рейтинги університетів та міжнародні академічні відносини - Інструмент взаємодії чи перепона?»

Головною метою конференції стало обговорення основних тенденцій в підходах та методологіях ранжування університетів з акцентуванням уваги на індикаторах, які пов'язані з процесами інтернаціоналізації.

В конференції взяли участь 164 делегатів, потужне представництво з Латинської Америки (Еквадор, Перу, Панама, Колумбія і Бразилія), Азії, в тому числі з Малайзії, Індонезії, Казахстану, Кореї та Японії, з країн Європи. Керівник Національного академічного рейтингу кращих університетів "ТОП 200 Україна", член Виконавчої ради IREG Observatory Олеся Линовицька також взяла участь у конференції.

Керівник проекту \


Керівник проекту \


Дискутувались питання щодо формування міжнародної стратегії університетів скрізь призму академічних рейтингів. В умовах зростання конкурентної боротьби серед університетів все більш актуальними стає рейтинг університетів, якій відображає інформацію про різні аспекти діяльності навчального закладу. Університети по всьому світу стали відкритими для міжнародного порівняння, що в свою чергу сприяло інтернаціоналізації вищої освіти. На сучасному етапі інтернаціоналізація розглядається як ключовий аспект діяльності університетів.

З іншого боку всі методики ранжування університетів включають показники, які відображають міжнародну активність університетів (кількість міжнародних проектів, к-ть іноземних викладачів, к-ть іноземних студентів тощо). Як зазначив у своїй доповіді Ян Садлак, президент IREG Observatory, процеси інтернаціоналізації у вищій освіті в сучасному світі набувають особливого значення та масштабів, відповідно ці процеси впливають на якість вищої освіти, рейтинг університетів, формування іміджу закладу.

Керівник проекту \


Для кожного університету стає пріоритетним завданням інтенсифікація міжнародного співробітництва в рамках наукових, інноваційних, освітніх проектів в т.ч. – в проектах Європейського Союзу за програмами -"Горизонт 2020”, “Еразмус+", залучення відомих професорів з інших країн тощо. Інтернаціоналізація наукових досліджень, навчання та інновацій, є однією з класичних груп індикаторів, що використовуються в більшості глобальних та національних рейтингів. Особливий акцент було зроблено на необхідності враховувати досягнення університетів в галузі наук та інновацій при їх рейтингуванні.

В ході конференції було проаналізовано показники, які використовують в основних глобальних та національних рейтингах. Багато уваги було приділено питанням індикаторів, які стосуються кількості іноземних студентів. Гера Федеркель, координатор, U-Multirank, зазначив, що наразі дискутується питання щодо коригування цих індикаторів, а саме врахування країни (її економічного статусу), з якої студенти бажають навчатися в конкретному закладі, показники з міжнародних аспектів викладання, наукових досліджень і мереж, а також включення перспективних студентів. Ханс де Віт, директор Центру міжнародної вищої освіти при Бостонському коледжі, стверджував, що нинішні глобальні рейтинги вимірюють лише обмежену частина процесу інтернаціоналізації.

З трьох основних напрямків: інтернаціоналізації, мобільності, навчального плану і партнерства, рейтинги зосередилися тільки на перший з них.

Наукові менеджери з Латинської Америки розповіли про роль рейтингів в регіоні, а також про важливість порівняльного аналізу на основі рейтингів для розвитку їх установ у галузі навчання, наукових досліджень, а також у відносинах з спільнотою.

В рішенні конференції зазначено, що рейтинги будуть продовжувати відігравати важливу роль в оцінці інтернаціоналізації університетів. В ході роботи конференції було проаналізовано існуючі підходи до визначення міжнародного компонента в рейтингах університетів, але для їх удосконалення та подальшого розвитку експерти, університети повинні конструктивно взаємодіяти з організаціями, які проводять ранжування.

Докладніше на сайті ireg-observatory.org





Додатково:

19-20 квітня 2016 року, у столиці Угорщини Будапешті, керівник проекту "ТОП-200 Україна" взяла участь у міжнародній конференції "Охорона здоров'я в регіоні Східного партнерства"

19 - 20 лютого 2016 року, в Брюсселі, керівник проекту "ТОП-200 Україна" взяла участь у засіданні Виконавчої ради IREG Observatory

24 листопада 2015 року, у Варшаві, керівник проекту "ТОП-200 Україна" взяла участь у церемонії нагородження кращих університетів Польщі

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів