МОН співпрацюватиме з власником бібліографічної бази даних SCOPUS « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН співпрацюватиме з власником бібліографічної бази даних SCOPUS
23-03-2016

21 березня 2016 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт і голова правління компанії «Elsevier B.V.» (Королівство Нідерландів) Йонг Сук Чі підписали Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством і компанією «Ельсевір».

У підписанні Меморандуму також взяли участь заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха, директор по роботі з органами державної влади компанії «Elsevier B.V.» Марат Фатхуллін, представники Міністерства.

Сергій Квіт підкреслив важливість співпраці Міністерства освіти і науки з компанією Елсевір – одного з найбільших в світі видавництв наукової, технічної і медичної інформаційної продукції, розробником та власником бібліографічної та реферативної бази даних SCOPUS.

«З прийняттям нових Законів України «Про вищу освіту» і «Про науку і науково-технічну діяльність» ми розглядаємо нашу співпрацю з точки зору забезпечення нового якісного рівня, оцінки якості наукової діяльності українських університетів і наукових установ із застосуванням зовнішніх критерії оцінювання», - підкреслив Міністр.

Заступник Міністра Максим Стріха звернув увагу на важливість присутності наукових публікацій українських вчених у визнаних міжнародних наукових виданнях, які входять у провідні бібліографічні бази, що є важливою умовою налагодження міжнародних наукових контактів українськими вченими та, зокрема, кар‘єрного зростання молодих науковців.

Голова правління компанії «Elsevier B.V.» Йонг Сук Чі підтвердив намір компанії розвивати співпрацю з Міністерством освіти і науки, що направлена на подальше зміцнення наукового і освітнього процесу в Україні.

Зокрема, «Ельзевір» розгляне можливості для формування інформаційних рішень, адаптованих до науково-дослідних й освітніх потреб української науки і суспільства, а також інструментарію застосування аналітичних даних, що належать компанії, у роботі відповідних інформаційно-аналітичних систем Міністерства.

Окрім того, сторонививчатьможливості надання особливих умов отримання доступу наукового співтовариства України до повнотекстового контенту через Science Direct і до реферативної бази даних, а також до індексів цитування через Scopus для університетів і наукових організацій України.

З метою підвищення рейтингу українських наукових досліджень у світовому медіа просторі сторони домовились прозапровадження в 2016 році премії Scopus Award Україна в рамках глобальної ініціативи Ельзевір, що визначатиме дослідників широкого спектру дисциплін (таких як природничі науки, медицина, фізика, соціальні та гуманітарні науки, хімія, математика, матеріалознавство, сільське господарство, науки про навколишнє середовище і т.д.)

Слід зазначити, що компанія «Ельзевір» – найбільше в світі видавництво наукової, технічної і медичної інформаційної продукції і послуг. Співпрацюючи зі світовими науковими спільнотами, компанія видає більш ніж 2000 журналів і 1900 нових книг щорік. Окрім друкарської продукції, видавництво пропонує такі інноваційні електронні продукти і ресурси, як ScienceDirect, MD Consult, Scopus, а також бібліографічні і реферативні бази даних в електронному вигляді. Компанія «Ельзевір» має більше 70 представництв по всьому світу.



Додатково:


Денис Соловяненко: Проект «Наука України в дзеркалі наукометричної бази даних SciVerse Scopus» завершено

Денис Соловяненко: Scopus став «фірмовою фішкою» всіх реформ МОН

О.Співаковський міністру освіти про монополю Табачника: " Підтримайте вітчизняні ВНЗ..., оголосіть нарешті відкритий конкурс на розробку ПО"

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів