КМУ: Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення випускних документів про освіту « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
КМУ: Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення випускних документів про освіту
10-03-2016

Урядом спрощено процедуру виготовлення і видачі свідоцтв та атестатів випускникам навчальних закладів.

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення випускних документів про освіту. Рішенням встановлюється єдиний підхід до виготовлення документів про загальну середню освіту (свідоцтв та атестатів) та додатків до них. Так, зокрема, тепер питанням збору, обробки та створення графічного файлу про загальну середню освіту буде займатися державна наукова установа "Інститут освітньої аналітики".

Реалізація зазначеного рішення забезпечить вчасне виготовлення документів про освіту та належну організацію їх видачі випускникам навчальних закладів.

Прийняті зміни вдосконалять механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення випускних документів про загальну середню освіту, що, у свою чергу, спростить відповідні процедури та заощадить кошти державного бюджету.

Нагадаємо, що підготовка документів про загальну середню освіту складається з виготовлення бланків документів про загальну середню освіту державного зразка (свідоцтв та атестатів) і додатків до них, а також інформації, яка збирається за допомогою інформаційно-комунікаційної системи.

--------------------------------------------


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 2 березня 2016 р. № 153

Київ

Про внесення змін до Порядку використання коштів,
передбачених у державному бюджеті для виготовлення
випускних документів про освіту


Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення випускних документів про освіту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2011 р. № 309 (Офіційний вісник України, 2011 p., № 24, ст. 974; 2012 p., № 16, ст. 582; 2013 р., № 63, ст. 2283), зміни, що додаються.


Прем’єр-міністр України
А. ЯЦЕНЮК

Інд. 73


ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 2 березня 2016 р. № 153


ЗМІНИ,
що вносяться до Порядку використання коштів,
передбачених у державному бюджеті для виготовлення
випускних документів про освіту


1. Пункт 2 викласти у такій редакції:

“2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є МОН.

Одержувачем бюджетних коштів у частині виготовлення бланків документів про загальну середню освіту державного зразка (свідоцтв та атестатів) та додатків до них, бланків похвальних листів “За високі досягнення у навчанні” та похвальних грамот “За особливі досягнення у вивченні окремих предметів”, золотих медалей “За високі досягнення у навчанні”, срібних медалей “За досягнення у навчанні” є державне підприємство “Інфоресурс”.

Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня в частині забезпечення функціонування інформаційно-телекомунікаційної системи, визначеної МОН, для одержання, обробки і формування інформації, що відтворюється в документах про загальну середню освіту державного зразка, є Інститут освітньої аналітики.”.

2. Абзац перший пункту 3 викласти в такій редакції:

“3. Бюджетні кошти спрямовуються на виготовлення бланків документів про загальну середню освіту державного зразка (свідоцтв та атестатів) та додатків до них, бланків похвальних листів “За високі досягнення у навчанні” та похвальних грамот “За особливі досягнення у вивченні окремих предметів”, золотих медалей “За високі досягнення у навчанні”, срібних медалей “За досягнення у навчанні” та на функціонування інформаційно-телекомунікаційної системи, визначеної МОН, для одержання, обробки і формування інформації, що відтворюється в документах про загальну середню освіту державного зразка.”.

3. Пункти 4 і 6 викласти у такій редакції:

“4. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.

Попередня оплата товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів може здійснюватися у розмірі до 30 відсотків їх вартості у строки, що визначені у договорах про їх закупівлю, з урахуванням положень бюджетного законодавства.

Остаточні розрахунки за товари, роботи і послуги здійснюються згідно з умовами договору про їх закупівлю на підставі актів приймання-передачі поставлених товарів, виконаних робіт та наданих послуг.”;

“6. Розпорядник бюджетних коштів нижчого рівня та одержувач бюджетних коштів надсилають щомісяця до 15 числа МОН в установленому ним порядку інформацію про використання бюджетних коштів для її узагальнення та подання щомісяця до 25 числа Мінфіну.”.





Додатково:


Сергій Квіт вважає, що мільйонні роялті для монополії Табачника за доступ ВНЗ до ЄДЕБО - "...це невелике..."

Вартість з підтримання доступу для навчальних закладів до ЄДЕБО збільшується майже втричі

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів