УЦОЯО через брак часу та людей не може сформувати звіт про результати ЗНО-2015 « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
УЦОЯО через брак часу та людей не може сформувати звіт про результати ЗНО-2015
9-03-2016

Видання «Полтавщина» не зможе скласти рейтинг шкіл Полтави за результатами ЗНО-2015, тому що центр оцінювання якості освіти не може скласти звіт через вилучення серверів

На початку червня «Полтавщина» скала рейтинг шкіл Полтави за результатами ЗНО-2014. Тоді ми пообіцяли, що зробимо такий самий рейтинг за результатами 2015 року після закінчення сесій.

Однак досі ми не можемо це зробити через відсутність відповідного звіту Українського центру оцінювання якості освіти. З проханням пояснити причини такої затримки ми звернулись у відділ інформації та комунікації з громадськістю центру.

У відповідь на запит нам повідомили, що УЦОЯО не зміг підготовити звіт про результати ЗНО-2015 через те, що генпрокуратура вилучала їхні технічні засоби та сервери. Техніку та копії баз даних вже повернули, але через брак часу та людей центр не може сформувати звіт...

УЦОЯО через брак часу та людей не може сформувати звіт про результати ЗНО-2015


Нагадаємо, наприкінці липня генпрокурор України Віктор Шокін розповів, що Генеральна прокуратура обшукала Український центр оцінювання якості освіти, який тоді очолював Ігор Лікарчук. За результатами цих обшуків стало відомо, що керівники центру змінювали результати ЗНО за проханням сторонніх осіб.

У той же час міністр освіти і науки Сергій Квіт заявляв, що знає Лікарчука як порядну і професійну людину. Заступниця міністра Інна Совсун на власній сторінці у Facebook заявляла, що у генпрокуратура не надала документів і доказів порушень, а перший заступник директора УЦОЯО Володимир Винник після спілкування з правоохоронцями потрапив до травмпункту. Сам же Лікарчук пояснив дії прокуратури помстою за результати ЗНО «дітей відомих, багатих і впливових людей не стануть студентами цього року». Крім того, деякі регіональні центри повідомляли про неможливість працювати через вилучені сервери. Правоохоронці таку інформацію заперечували.

Наступного дня після обшуків СБУ розповіла, що на електронній пошті одного з керівників відділу УЦОЯО знайшли листування, в якому були персональні дані учасників ЗНО та кількість балів, яку їм потрібно було поставити у відомості. Також були листи із розміром вартості таких «послуг». У помешканні чиновника правоохоронці знайшли 134 тисячі доларів США, 80 тисяч гривень та 3 тисячі євро.

Вже у середині вересня генпрокуратура розповіла, що співробітники центру підробили результати тестів для понад 100 осіб. За тиждень Ігор Лікарчук подав у відставку з посади директора Українського центру оцінювання якості освіти. 25 вересня на цю посаду призначили очільника держпідприємства «Інфоресурс» Вадима Карандія.






Додатково:

Сергій Квіт вважає, що мільйонні роялті для монополії Табачника за доступ ВНЗ до ЄДЕБО - "...це невелике..."

Під час засідання Уряду Інна Совсун розповіла чому університети повинні сплачувати приватній особі за доступ до ЄДЕБО

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів