П'ята частина українців уважає, що вища освіта дає можливість знайти гарну роботу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
П'ята частина українців уважає, що вища освіта дає можливість знайти гарну роботу
2-01-2016

П'ята частина українців (20%) згодні з тим, що вища освіта в Україні дає можливості знайти гарну роботу, свідчать результати соціологічного опитування із проблем освіти в Україні, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім.І.Кучеріва разом з фірмою Ukrainian Sociology Service.

Разом з тим 58% респондентів не згодні з тим, що українська вища освіта дає такі можливості. Із твердженням, що вища освіта в Україні дає гарну професійну підготовку, згодні 35%, не згодні - 37% українців.

Майже половина опитаних (47%) уважає, що вища освіта дає наукові й світоглядні знання, не згодні із цим 27%.

Крім того, 41% респондентів не вважає, що вища освіта в Україні дозволяє реалізуватися найбільш здатним і талановитим людям, в 36% опитаних - протилежна думка.

Відповідно до результатів дослідження, 63% респондентів не згодні із твердженням, що вища освіта в Україні дає всім рівні можливості безкоштовно навчатися, погодилися із цією позицією 17% українців.

Біля половини опитаних (47%) уважають, що на сьогоднішній день в Україні занадто багато вузів, більше чверті (26%) схильні вважати, що оптимальна кількість.

Крім того, 46% українців уважають, що технікуми й коледжі повинні бути в системі середньої фахової освіти, а 31% - вони повинні бути в системі вищої освіти.

Більша частина (63%) опитаних уважають, що вартість освіти в українських вузах занадто висока. Лише 7% уважають її нормальною. Істотна частина населення хотіла б учитися за кордоном (39%) або навчати там своїх дітей (45%).

Загальнонаціональне соціологічне опитування було проведено з 5 по 14 грудня 2015 року. Опитаний 2001 респондент старше 18 років по квотній національній вибірці населення із всіх областей України, крім анексованого Криму й окупованої частини Донбасу. Теоретична погрішність вибірки не перевищує 2,2%.



Додатково:

Образование - противоядие от обострения радикализма

Рейтинг профессий 2015: Самыми неперспективными украинцы считают профессии ученого и педагога

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів