ФРУ: Українські та німецькі організації роботодавців об’єднують зусилля « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ФРУ: Українські та німецькі організації роботодавців об’єднують зусилля
11-11-2015

Українські та німецькі організації роботодавців виступають за розширення ділової співпраці між організаціями та виробниками обох країн.

Така домовленість була досягнута 9 листопада, під час зустрічі у Києві керівництва Федерації роботодавців України з генеральним директором Конфедерації асоціацій роботодавців Німеччини (BDA) Рейнхардом Гёхнером.

"За останні шість місяців 2015 року доля українського експорту на ринку Німеччини збільшилася на 10%. Крім того, на сьогоднішній день, Німеччина, чи не єдина європейська країна, до якої Україна експортує високотехнологічну продукцію", - зазначив під час зустрічі керуючий директор BDA Рейнхард Гёхнер.

У свою чергу, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко відзначив, що в інші європейські ринки Україна інтегрована, переважно, через експорт сировини, напівфабрикатів або продукцію низьких технологічних переділів.

"Україна, яка безпосередньо межує з Євросоюзом, може і повинна відігравати значно більшу роль на цьому ринку, використовуючи позитивний досвід співпраці із Німеччиною", - наголосив заступник Голови Ради ФРУ Олексій Мірошниченко.

Перспективним, у співпраці між німецькими та українськими виробниками, вже самим найближчим часом, міг би стати промисловий аутсорсинг.

"Наша ідея полягає у тому, щоб Україна максимально, через систему промислового аутсорсингу, працювала з європейськими партнерами. Німеччина це єдина країна Європи, з якою Україна вже сьогодні має виробничі ланцюги, переважно, у сфері автомобілебудування"
, - розповів генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов. Як приклад, він назвав компанії "Jabil" та "Yazaki", які розміщуючи свої виробництва в Україні, виробляють електроніку та електротехнічне оснащення для таких крупних німецьких автомобільних концернів, як "Volkswagen" і "Mercedes". "Або, приміром, німецька компанія "Kromberg and Schubert", яка виготовляє в Україні бортові кабельні системи для відомих марок європейських автомобілів", - додав Руслан Іллічов.

Ще одним перспективним напрямком може стати спільне виробництво українськими та німецькими промисловцями готової продукції, наприклад, у сільгоспмашинобудуванні.
Херсонський машинобудівний завод і німецька компанія "Сlaas" вже розглядають можливість спільного виробництва комбайнів в Україні.

"Нині в Україні більше 60% комбайнів відпрацювали свій амортизаційний строк і термін їх експлуатації перевищує 20 років. 75 тис. комбайнів, необхідно оновлювати. Враховуючи це, співпраця у сільгоспмашинобудуванні є дуже перспективною", - підкреслив гендиректор ФРУ Руслан Іллічов.

Серед перспективних секторів для спільного виробництва, в Федерації роботодавців України назвали також енергетичне машинобудування та авіабудування.

Під час цієї зустрічі, керівництво ФРУ запропонувало Рейнхарду Гёхнеру розглянути можливість провести разом з BDA, вже на початку 2016 року, презентації конкурентних переваг України, як країни, де може бути реалізовано модель промислового аутсорсингу.

Користуючись нагодою, керівництво ФРУ також запросило генерального директора BDA Рейнхарда Гёхнера та його колег на X З'їзд Федерації роботодавців України, який проходитиме у Києві 2 грудня 2015 року. На з'їзді ФРУ буде представлена Програма модернізації України, над розробкою якої, з початку 2015 року, працювали провідні європейські та українські експерти і науковці.




Додатково:

ФРУ презентувала сучасний стан системи професійних кваліфікацій в Україні

Федерація роботодавців України: У 5-10 річній перспективі Україна буде жити з дефіцитом працівників

Профессор экономики Тимофей Милованов: «Нас ждет революция в образовании, какую форму она примет, можно попробовать предсказать»

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів