Результати експрес-аналізу виконання окремих завдань сертифікаційної роботи з української мови і літератури « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Результати експрес-аналізу виконання окремих завдань сертифікаційної роботи з української мови і літератури
8-05-2015

Український центр оцінювання якості освіти завершив обробку бланків відповідей типу А учасників зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури.



За підсумками цієї роботи здійснено експрес-аналіз виконання завдань.

Результати експрес-аналізу показали, що завдання до тексту Г. Пагутяк «Маленький шлях – не для людей...» без проблем виконали учасники, які вибрали поглиблений рівень сертифікаційної роботи. Психометричні показники виконання зазначених завдань у межах цієї групи можна визначити як нормальні. Учасники зовнішнього оцінювання, які вибрали базовий рівень тесту з української мови і літератури, виконали два завдання з п’яти в оптимальному режимі. Психометричні показники результатів виконання цих завдань відповідають значенням, прийнятним для завдань, які є складними. Три завдання мають незадовільні психометричні характеристики.

Ураховуючи результати експрес-аналізу, прийняті такі рішення:

1. Доручити предметній фаховій комісії з української мови розглянути питання щодо завдань, які мають незадовільні психометричні характеристики:

• про доцільність урахування результатів виконання цих завдань для державної підсумкової атестації з української мови;

• про можливість уважати відповіді, що їх дали учасники зовнішнього оцінювання, виконуючи такі завдання, близькими до правильних.

2. Доручити апеляційній комісії розглянути механізм оцінювання завдань до тексту Г. Пагутяк «Маленький шлях – не для людей...» з урахуванням їхніх психометричних характеристик за результатами експрес-аналізу та на підставі рішень предметної фахової комісії з української мови.

Із результатами експрес-аналізу можна ознайомитися - ТУТ.

Відповідно до плану обробки матеріалів і визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури засідання предметної фахової комісії для повторної експертної оцінки тестових завдань і встановлення правильних відповідей до них відбудеться до 8 травня.



ex_ukr.pdf (126.14 Кбайт)

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів