Там, де немає науки - немає вищої освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Там, де немає науки - немає вищої освіти
10-04-2015

9 квітня 2015 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт здійснив робочу поїздку до Маріуполя, де відвідав Маріупольський державний університет.



Після екскурсії університетом, яку провів ректор Маріупольського державного університету професор Костянтин Балабанов, Міністр зустрівся з колективом університету та студентським активом, повідомляє прес-служба МОН України.

Спілкуючись з викладачами та студентами, Сергій Квіт приділив особливу увагу основним нововведенням, які передбачає Закон України «Про вищу освіту». Міністр зазначив, що провідна ідея закону – автономія університетів: академічна, організаційна, фінансова.

«Відповідальність за якість та прийняття найважливіших рішень перекладається на університет. Міністерство не повинно втручатися в операційні процеси, а від імені держави має запитувати університет про якість випускників і якість наукових досліджень», - підкреслив Сергій Квіт.

Як зазначив Міністр освіти і науки, університет відрізняється від інших закладів освіти тим, що має безпосереднє відношення до науки. «Там, де немає науки – немає вищої освіти», - наголосив Сергій Квіт.

Під час зустрічі Міністр підкреслив важливість прийняття нового Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» та зазначив, що процес інтеграції науки та освіти – одне з головних завдань реформування вищої освіти. «У співвідношенні до діяльності сучасного університету наука повинна займати понад 50%, а у нас – це всього кілька відсотків», - зауважив Сергій Квіт.

Відповідаючи на запитання щодо зменшення аудиторного навантаження, Міністр пояснив, що це не означає, ніби викладачі одержуватимуть менші гроші, а навпаки, це дасть можливість більше часу приділяти підготовці до наукових конференцій чи написанню наукових статей.

Впродовж спілкування з Міністром, викладачів та студентів хвилювали питання співвідношення діючих напрямів підготовки фахівців з новим переліком спеціальностей, опублікованим на сайті МОН України, можливість залучення бізнес-структур до фінансування цільової підготовки фахівців у вищих навчальних закладах, допомога у працевлаштуванні випускників тощо.

Під час поїздки до Маріуполя Сергій Квіт також відвідав Приазовський державний технічний університет та Азовський морський інститут Одеської національної морської академії, де ознайомився з матеріально-технічною базою, зустрівся зі студентами та викладачами.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів