МОН: Про пенсійне забезпечення науково-педагогічних та наукових працівників « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: Про пенсійне забезпечення науково-педагогічних та наукових працівників
24-03-2015

Міністерство освіти і науки України на численні звернення науково-педагогічних та наукових працівників вищих навчальних закладів та наукових працівників наукових установ надає роз’яснення щодо їх пенсійного забезпечення у поточному та наступних роках (лист Міністерства №1/9-143 від 24.03.2015):

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
пр. Перемоги, 10, м. Київ, 01135, тел. (044) 481-32-21, факс (044) 481-47-96
Е-таі1: ministry@mon.gov.ua, код ЄДРПОУ 38621185


Лист від 24.03.2015 № 1/9-143


Керівникам вищих навчальних закладів
(інститутів, університетів, академій)
та наукових установ, підпорядкованих МОН


Щодо пенсійного забезпечення

На численні звернення науково-педагогічних та наукових працівників вищих навчальних закладів та наукових працівників наукових установ щодо їх пенсійного забезпечення у поточному та наступних роках інформуємо.

Умови та порядок пенсійного забезпечення наукових та науково-педагогічних працівників (далі - наукова пенсія), визначене статтею 24 Закону України «Про наукову та науково-технічну діяльність» (із змінами).

З 1 квітня 2015 року відповідно до частини 7 Закону України від 02 березня 2015 року № 213-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» особам, яким призначена наукова пенсія, у період роботи на посадах, які дають право на призначення цієї пенсії, пенсія виплачується в розмірі, обчисленому відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Водночас цим же Законом вносяться зміни і до статті 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», відповідно до яких тимчасово, на період з 1 квітня 2015 року по 31 грудня 2015 року, працюючим пенсіонерам (в тому числі тим, яким призначена наукова пенсія та які продовжують працювати на посадах науково-педагогічних та наукових працівників) розмір виплачуваної пенсії становить 85 відсотків від призначеного розміру, що перевищує 150 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.

Ця норма не стосується осіб, яким призначена пенсія на умовах, передбачених Законами України «Про статус народного депутата України», «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про судоустрій і статус суддів». На період їх роботи на посадах, що дають право на таку пенсію, пенсія не виплачується.

За умови роботи осіб, яким призначена наукова пенсія, на посадах у вищому навчальному закладі, які не дають права на призначення наукової пенсії, також тимчасово, на період з 1 квітня 2015 року по 31 грудня 2015 року, розмір виплачуваної пенсії становить 85 відсотків від призначеного розміру, що перевищує 150 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.

Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» прожитковий мінімум для осіб, що втратили працездатність, з 1 січня 2015 року становить 949 гривень, а з 1 грудня - 1074 гривні.

Після звільнення з роботи виплата пенсії встановленої відповідно до статті 24 Закону України «Про наукову та науково-технічну діяльність» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» поновлюється. За ствердженням Пенсійного фонду України це означає, що після звільнення з посади розмір пенсій таким працівникам залишається на рівні, який був їм встановлений до 1 квітня 2015 року.

Слід зазначити, що максимальний розмір наукової пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність.


Міністр
Сергій КВІТ






Додатково:

НУБіП звернувся до Уряду з проханням внести зміни до пенсійного законодавства: Із ВНЗ України почали звільнятися науковці

Изменения в госбюджете 2015: Расходные статьи сокращались по части трансфертов Пенсионному фонду и реформы образования

Чорнобильців 4 категорії та дітей-чорнобильців позбавили низки законодавчих пільг

«Урядовий кур’єр»: Новини про пенсійні зміни

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів