Тести 2015: "Необов’язкова" історія України стала найпопулярнішою у абітурієнтів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Тести 2015: "Необов’язкова" історія України стала найпопулярнішою у абітурієнтів
2-03-2015

Реєстрацію на зовнішнє незалежне оцінювання завершено. Журналісти газети «20 хвилин» вирішили уточнити, які предмети в цьому році користуються найбільшою популярністю у абітурієнтів, а також про найважливіші особливості проведення ЗНО.

Виявилось, що сертифікати тестування минулих років вже недійсні. Значить, бажаючим стати студентами вищих навчальних закладів доведеться знову складати тести. За словами заступника директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмили Марцевої у Житомирі на участь в ЗНО зареєструвалося 2524 майбутні абітурієнти.

– Це і випускники одинадцятих класів минулих років, і ті, хто навчається у вищих навчальних закладах I – II рівня акредитації (коледжі, училища, технікуми, тощо, – прим. автора), – говорить Людмила Андріївна.

Обов’язковим для всіх є лише один предмет – українська мова та література.

– Цього року майбутні студенти можуть обрати тест з української мови та літератури за рівнем складності, – продовжує Людмила Марцева. – Найбільше бажаючих здавати тест базового рівня – 2124 випускники, і лише 400 – поглибленого. Це пояснюється тим, що всі навчальні заклади Житомирської області у своїх правилах прийому зазначили саме базовий рівень.

Серед необов’язкових предметів найпопулярнішими стали: історія України – 1640 майбутніх студентів, біологія – 1011, математика – 1003.

– У випускників з’явилась можливість скласти тести одразу з двох іноземних мов. Традиційно найпопулярнішою є англійська мова – 934 учні, 25 складатимуть німецьку мову, 11 – французьку, 1– іспанську, – уточнює Людмила Марцева. – Такі предмети як фізика і хімія особливою популярністю не користуються. Трохи більше – 400 випускників обрали хімію, и трохи менше 400 – фізику.

Пунктів тестування в цьому році буде більше, але лише тільки з одного предмету – українська мова та література.

– Така необхідність виникла тому, що в 2015 році вирішили об’єднати проведення тестування і підсумкову державну атестацію з української мови та літератури, – зазначає Людмила Андріївна. – Точна кількість пунктів тестування буде відома пізніше. Якщо в попередні роки в нас були освітні округи: Житомир, Бердичів, Новоград-Волинський, Коростень, Овруч, Олевськ, Ємільчине, то тепер пункти тестування з української мови на літератури будуть у кожному районі, за винятком чотирьох, які мають невелику кількість випускників: абітурієнти з Червоноармійська поїдуть у Житомир, з Брусилова – в Кростишів, з Лугин – в Коростень, з Народичів – в Овруч.


Дар’я Гончарова



Додатково:

ЗНО-2015: Перелік навчальних предметів для вступу до ВНЗ

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів