Експериментальні школи: особливості та принципи навчання « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Експериментальні школи: особливості та принципи навчання
8-12-2014

Сьогодні наука не стоїть на місці і педагоги з усього світу пропонують все більш зручні програми шкільної освіти.



Поряд із стандартними навчальними закладами в світі функціонують спеціалізовані школи, призначені для вироблення і обгрунтування нових педагогічних ідей та практичного досвіду вчителів. Учні експериментальних шкіл, незважаючи на незвичайне навчання, отримують державні дипломи і надходять в престижні університети.

Вальфордская школа

Навчальний заклад розташований в німецькому місті Штутгарт і функціонує з 1919 року. В Вальфордской школі діти нічого не вчать спеціально, а отримують знання таким же шляхом, як розвивалося суспільство. Наприклад, на уроках історії про важливі факти розповідається за допомогою легенд, міфів і біблійних сказань. Новітня історія вивчається у випускних класах. Також під час навчання педагоги практикують злиття шкільних предметів, наприклад, вивчення математики в танці. Школярам тут не ставляться оцінки і вони не використовують стандартні підручники.

Школа Дальтон

Школа знаходиться в Нью-Йорку і навчання в ній проводиться з 1919 року. Основоположником нової навчальної програми, яка використовується тут, став молодий педагог Елен Паркхерст. Вона запропонувала розформувати шкільну програму на контракти. Кожен учень зобов'язаний підписати зі школою договір різного рівня складності, враховуючи те, на яку оцінку він зможе засвоїти отримані знання. Вчителі Дальтона регулярно влаштовують для школярів іспити, перед цим проводячи консультації. У 2010 році школа увійшла в список видання Forbes і була визнана кращим навчальним закладом в США.

Школа Самерхілл

Навчальний заклад являє собою пансіон і знаходиться в місті Саффолк, у Великобританії і працює з 1927 року. Головним принципом Самерхілл є те, що школа повинна змінюватися для учня, а учень - для школи. Тут учні не прогулюють уроки і беруть участь у самоврядуванні навчального закладу. На зборах кожен учень може підняти цікавило його або проблему. Наприклад, запропонувати кращий час для тихої години або заявити про пропажу зошита. У класах навчаються діти різного віку, так як дирекція школи не бажає підлаштовувати учнів під загальноприйняті стандарти.

THINK Global

Школа була заснована в 2010 році і за останні 4 роки поміняла своє розташування в 12 країнах світу. Кожен переїзд педагогів та учнів являє собою вивчення нового матеріалу і занурення в традиції нової держави. Учні мають iPhone, iPad і MacBook Pro для того, щоб виконувати завдання. Також школа володіє індивідуальним порталом THINK Spot, в структуру якого входить соціальна мережа, файлообмінник, календар і щоденник.

Quest to Learn

Навчальний заклад розташований в Нью-Йорку і працює протягом п'яти років. Тут учні не читають підручники і постійно грають в гру. Основна ідея навчання полягає в тому, що всі стандартні дисципліни замінені на місії, титули і окуляри. Для того, щоб отримати найвищу оцінку дитині необхідно пройти квест. Створенням школи займався Білл Гейтс.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів