В Україні половина всіх безробітних це люди 25-30 років, які отримали вищу або спеціальну освіту « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
В Україні половина всіх безробітних це люди 25-30 років, які отримали вищу або спеціальну освіту
11-09-2014

Роботодавці скоротять безробіття, ліквідувавши дисбаланс між рівнем знань українців та вимогами ринку праці
Для цього ними на базі Федерації роботодавців України створений Інститут професійних кваліфікацій, презентація якого відбулась сьогодні.

В середньому по Україні половина всіх безробітних це люди 25-30 років, які отримали вищу або спеціальну освіту.
Більше 85% кваліфікацій випускників навчальних закладів професійно-технічної освіти не відповідають сучасним вимогам роботодавців.

Близько 20% спеціальностей, за якими ведеться підготовка у ВНЗ, взагалі не використовуються на ринку праці. Такий дисбаланс є однією з головних причин зростання безробіття в Україні.

Тому Інститут професійний кваліфікацій покликаний створити та підтримати площадку для узгодження інтересів у взаємовідносинах між ринком праці та сферою освіти чотирьох основних зацікавлених сторін: людини - бізнесу - системи освіти - держави.

"Ця інституція є унікальною для України та, в цілому, для Європейського регіону. По суті, роботодавці беруть на себе виконання завдань держави по формуванню та розвитку системи професійних кваліфікацій і стандартів", - зазначив під час презентації заступник Голови ФРУ, президент Інституту професійних кваліфікацій Олексій Мірошниченко. Він також зауважив, що до цього моменту, в Україні була відсутня професійна та незаангажована платформа для роботи в цьому напрямку.

"Оновлення кваліфікованих кадрів в Україні гостро потребує як економіка, так і роботодавці різних секторів економіки. Тому роботодавці прагнуть посилити свою роль у формуванні державного замовлення та залучитися до формування вимог до кваліфікації майбутніх працівників, а також контролювати якість знань випускників", - акцентував Олексій Мірошниченко.

Голова Комітету ВРУ з питань науки та освіти Лілія Гриневич привітала ініціативу роботодавців створити подібний Інститут.
"Система освіти почала жити як річ в собі. Вона ізольована і не орієнтується на живі, насущні проблеми ринку праці і суспільства. Зі створенням Інституту з'явився шанс заповнити прогалину між ринком праці і системою освіти в Україні", - сказала Лілія Гриневич.

Як розповів директор департаменту розвитку трудового потенціалу ФРУ, Директор Інституту Родіон Колишко, у 2013 році на фінансування системи освіти в Україні було витрачено більше 50 млрд. грн. державних коштів. "Проте, бізнесу доводиться додатково щорічно витрачати понад 1 млрд. дол. США для того, щоб підняти рівень професіоналізму, адаптувати кваліфікації випускників навчальних закладів до реальних вимог виробництва, або взагалі їх перенавчати із-за того, що отримані більшістю випускників знання не відповідають потребам роботодавця", - наголосив Родіон Колишко.

Крім того, в Україні відсутня єдина база, де зберігалась би вся інформація про професійні кваліфікації, які діють у сфері праці. Для цього, в рамках Інституту буде функціонувати Репозитарій професійних кваліфікацій – поінформував генеральний директор Федерації металургів України Сергій Притоманов, член Правління Інституту.
"Це буде електронний архів для зберігання, накопичення та забезпечення довготривалого і надійного відкритого доступу до професійних стандартів, кваліфікацій та інших наукових розробок, досліджень" - розповів Сергій Притоманов. Запрацювати ця база, як і сайт Інституту професійних кваліфікацій, за словами ініціаторів проекту, має вже з початку жовтня 2014 року.


Що таке Інститут професійних кваліфікацій_ ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Напрями діяльності Інститут професійних кваліфікацій_ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Що таке Репозитарій професійних кваліфікацій_ПРЕЗЕНТАЦІЯ









Додатково:

ФПУ: Яким буде ринок праці в Європейській Україні?

Міністр освіти: «Відповідальність за якість освіти ми покладемо на університети»

Директор Департаменту столичної освіти: Протягом багатьох років освітню галузь оцінювали за не дуже правдивими показниками

У ДІНЗ України розглянуто результати апробації Орієнтовних критеріїв оцінювання діяльності ВНЗ

Какой ресурс будет наиболее дефицитным и собственно наиболее ценным в наступившую эру?

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів