Мінсоцполітики: Уряд змінив порядок надання державної допомоги на дітей-інвалідів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Мінсоцполітики: Уряд змінив порядок надання державної допомоги на дітей-інвалідів
27-08-2014

Кабінет міністрів змінив Порядок призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми. Зокрема йдеться про родини, в яких виховуються діти-інваліди з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як пояснила Міністр соціальної політики Людмила Денісова, відтепер державна соціальна допомога на дітей-інвалідів не буде враховуватися в сукупному доході при визначенні розміру державної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування. В результаті виплати на дітей-інвалідів віком до 6 років збільшаться з 825 до 3 302 грн. на місяць, виплати на дітей-інвалідів віком від 6 до 18 років зростуть від 1 028 до 4 115 грн. на місяць.

«Діти-інваліди потребують особливого догляду та додаткових витрат на медичне забезпечення, тому Уряд вирішив вдосконалити Порядок їх підтримки,» - зазначила Людмила Денісова.

Раніше розмір допомоги на дитину, над якою встановлено опіку чи піклування, визначався як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги. Після зміни Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми її розмір для дітей-інвалідів визначатиметься як сума цих складових.

Перелік документів, необхідних для отримання допомоги на дитину-інваліда віком до 18 років, що перебуває під опікою або піклуванням, доповнено медичним висновком, виданим у встановленому МОЗ порядком.

Наразі під опікою або піклуванням громадян перебуває 59, 9 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 1 612 - діти-інваліди.








Додатково:

Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах

Конвенция о правах инвалидов

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів