Цьогорічний процес прийому заяв від абітурієнтів: регіональні особливості « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Цьогорічний процес прийому заяв від абітурієнтів: регіональні особливості
3-08-2014

У порівнянні з минулими роками приймальні комісій у більшій мірі задоволені проходженням етапу прийому заяв абітурієнтів вступної кампанії цього року.



Так, за їх словами, краще почала працювати електронна система, збільшилися рівень обізнаності абітурієнтів у процедурах. Як і попередні роки, помітна тенденція збільшення кількості абітурієнтів, які подавали свої заяви у електронній формі.

Цього року термін подачі заяв від абітурієнтів був меншим, проте члени приймальних комісій запевняють, що це не вплинуло на проведення вступної кампанії ніяким чином: як завжди великі черги були лише у перші дні, а далі все проходило у робочому порядку.

Справніше цього року працює і електронна база (ЄДЕБПО). Технічні проблеми робити з нею виникли в окремих регіонах лише в останні два дні прийому заяв від абітурієнтів, що унеможливило оперативне внесення даних абітурієнтів у неї.

Помітним цього року є збільшення вступників, які вже мають дипломи молодших спеціалістів і бажають вступити до вищого навчального закладу на скорочену форму навчання. Приймальні комісії таку ситуацію пов’язують з тим, що все більше школярів побоюються не скласти ЗНО після 11 класу і втратити шанс отримати вищу освіту. Тому вони обирають коледжі чи технікуми для того, щоб оминути це тестування, але все ж отримати бажаний диплом спеціаліста чи магістра.

Проте внесла корективи і у вступну кампанію ситуація у Луганській і Донецькій областях. Зокрема, потерпають від зменшення кількості охочих вступити не тільки ВНЗ, які знаходяться на території, де ведуться військові дії, а й прилеглі до них області. Наприклад, члени приймальних комісій Херсонщини також помітили зниження кількості вступників у їх закладах.

А от Приймальна комісія Харкiвського національного унiверситету радiоелектроніки турбується через те, що більшість її складу отримала мобілізаційні повістки, що, на їх думку, може стати своєрідним зривом вступної кампанії у їх закладі.

Варто сказати, що, за словами приймальних комісій, кількість абітурієнтів із Луганської і Донецької областей, яка забажала подати свої заяви до ВНЗ інших областей зросла, проте це зростання є незначним, адже більшість випускників шкіл все ж планують навчатися у межах рідної області.

Необхідно зазначити, що вищі навчальні заклади допомагали абітурієнтам з вище зазначених областей, надавали їм гуртожитки. Окрім цього, приймальні комісії, незважаючи на відсутність усього пакету документів абітурієнтів із Луганської та Донецької областей, намагалися все ж прийняти заяви. Зокрема, вони або допомагали безпосередньо у ВНЗ подавати електронну заяву, або перевіряли їх дані в електронній базі. Проте зараз вступники побоюються, що не зможуть особисто привезти оригінали документів у разі рекомендування їх до зарахування.

Також зросла кількість студентів із території військових дій, які бажають перевестися до іншого ВНЗ на другий, третій чи четвертий курси. Проте таку процедуру зараз важко здійснити, адже для цього їм потрібно забрати документи у закладі, де вони навчалися, що в нинішніх умовах поки що є неможливим.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів