Наказ МОН № 655 від 28.05.14 року « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Наказ МОН № 655 від 28.05.14 року
2-08-2014

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ


28.05.2014 № 655



Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
5 червня 2014 р.
за № 593/25370


Про затвердження Порядку замовлення та видачі документів про вищу освіту державного зразка та додатків до них випускникам вищих навчальних закладів, розташованих на тимчасово окупованій території України, у 2014 році

{Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства освіти і науки
№ 779 від 01.07.2014}


Відповідно до частини першої статті 5 та частини дванадцятої статті 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», статті 9 Закону України «Про вищу освіту», Порядку замовлення документів про освіту державного зразка, видачі та обліку їх карток, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 10 грудня 2003 року № 811, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 лютого 2004 року за № 201/8800 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 13 серпня 2007 року № 737), НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок замовлення та видачі документів про вищу освіту державного зразка та додатків до них випускникам вищих навчальних закладів, розташованих на тимчасово окупованій території України, у 2014 році, що додається.

2. Департаменту вищої освіти (Коровайченко Ю.М.) забезпечити в установленому порядку подання цього наказу до Міністерства юстиції України на державну реєстрацію.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Совсун І.Р.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр
С.М. Квіт

------------------------------------------------



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
освіти і науки України
28.05.2014 № 655

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
5 червня 2014 р.
за № 593/25370


ПОРЯДОК
замовлення та видачі документів про вищу освіту державного зразка та додатків до них випускникам вищих навчальних закладів, розташованих на тимчасово окупованій території України, у 2014 році


{У тексті Порядку слова "розташований у Херсонській або Миколаївській області" замінено словами "розташований в інших регіонах України" згідно з Наказом Міністерства освіти і науки № 779 від 01.07.2014}


1. Цей Порядок визначає механізм замовлення та видачі документів про вищу освіту державного зразка та додатків до них випускникам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації незалежно від їх підпорядкування та форми власності, розташованих на тимчасово окупованій території України (далі - Випускник).

2. Терміни, наведені в цьому Порядку, вживаються у значеннях, визначених Законами України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», «Про вищу освіту» та Порядком замовлення документів про освіту державного зразка, видачі та обліку їх карток, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 10 грудня 2003 року № 811, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16 лютого 2004 року за № 201/8800 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 13 серпня 2007 року № 737) (далі - Порядок замовлення документів).

3. У разі якщо Випускник повністю виконав вимоги навчального плану, пройшов державну атестацію у вищому навчальному закладі, розташованому на тимчасово окупованій території України, та відмовився від отримання документа про вищу освіту зразка, не передбаченого законодавством України, МОН України за заявою Випускника визначає вищий навчальний заклад I-IV рівнів акредитації, розташований в інших регіонах України, який забезпечить замовлення і видачу документа про вищу освіту та додатка до нього, згідно з Порядком замовлення документів. В обов’язковому порядку Випускник додає до заяви копію документа, що посвідчує особу, а також залікову книжку або академічну довідку. У разі відсутності у Випускника залікової книжки або академічної довідки інформація про навчання (курс, рік навчання, напрям підготовки (спеціальність), успішність) перевіряється в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

4. Якщо Випускник отримав документ про вищу освіту зразка, не передбаченого законодавством України, у вищому навчальному закладі, розташованому на тимчасово окупованій території України, та бажає отримати документ про вищу освіту та додаток до нього встановленого законодавством України зразка, МОН України за заявою Випускника визначає вищий навчальний заклад I-IV рівнів акредитації, розташований в інших регіонах України, який забезпечить замовлення і видачу документа про вищу освіту та додатка до нього згідно з Порядком замовлення документів. В обов’язковому порядку Випускник додає до заяви копію документа, що посвідчує особу, а також копію документа про вищу освіту зразка, не передбаченого законодавством України, який він отримав у вищому навчальному закладі, розташованому на тимчасово окупованій території України.

5. У документі про вищу освіту державного зразка, замовлення якого забезпечує визначений МОН України вищий навчальний заклад, відтворюються найменування вищого навчального закладу, розташованого на тимчасово окупованій території України, який закінчив Випускник, а також печатка, посада, підпис, прізвище та ініціали керівника вищого навчального закладу, який здійснив замовлення.

6. Замовлення та видачу виправленого документа про вищу освіту державного зразка та додатка до нього або дубліката документа про вищу освіту державного зразка та додатка до нього Випускнику вищого навчального закладу, розташованого на тимчасово окупованій території України, забезпечує у 2014 році в установленому Порядком замовлення документів порядку визначений МОН України вищий навчальний заклад, розташований в інших регіонах України.

У виправленому документі про вищу освіту державного зразка та додатку до нього або дублікаті документа про вищу освіту державного зразка та додатка до нього відтворюються найменування, яке мав вищий навчальний заклад, розташований на тимчасово окупованій території України, на дату закінчення його Випускником, а також печатка, посада, підпис, прізвище та ініціали керівника, вищого навчального закладу, який здійснив замовлення.

7. Представник вищого навчального закладу, який здійснив замовлення, на підставі документа, що підтверджує його повноваження, отримує у повному обсязі від державного підприємства «Інфоресурс» документи про вищу освіту державного зразка та додатки до них.

8. У разі відсутності можливостей у відокремленого структурного підрозділу, розташованого на тимчасово окупованій території України, вищого навчального закладу здійснити замовлення та видачу документів про вищу освіту державного зразка та додатків до них замовлення та видачу документів про вищу освіту державного зразка та додатків до них Випускникам забезпечує відповідно до Порядку замовлення документів базовий вищий навчальний заклад.

Директор департаменту
вищої освіти

Ю.М. Коровайченко



: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів