Професор Володимир Мельник – Ректор ЛНУ імені Івана Франка « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Професор Володимир Мельник – Ректор ЛНУ імені Івана Франка
13-06-2014

13 червня 2014 року в Дзеркальній залі відбулося Урочисте засідання Вченої ради Університету з нагоди представлення доктора філософських наук, професора Мельника Володимира Петровича - Ректора Львівського національного університету імені Івана Франка.

Від імені Міністерства освіти і науки України, Міністра Сергія Квіта, Першого заступника Міністра Інни Совсун і від себе особисто звернувся до учасників урочистостей заступник начальника управління Ігор Кабанов, який подякував Університету в особі Першого проректора, професора Василя Височанського за створення належних умов для максимально прозорого й демократичного проведення виборів. Ігор Олександрович зазначив, що 10 червня 2014 року кадрова комісія Міністерства одноголосно проголосувала за рекомендацію кандидатури професора Володимира Мельника на посаду Ректора ЛНУ ім. Івана Франка.

Представник Міністерства освіти і науки України зачитав наказ від 11 червня 2014 року № 262-К «Про призначення на посаду Ректора», у якому йдеться:

«Призначити доктора філософських наук, професора Володимира Мельника Ректором Львівського національного університету імені Івана Франка з 12 червня 2014 року, строком на пять років, по 12 червня 2019 року, як обраного за конкурсом, згідно з частиною першою статті 39 Закону України «Про вищу освіту», на умовах, викладених у контракті». Ігор Кабанов привітав Володимира Мельника із призначенням і побажав, аби він зберігав і помножував славу Львівського університету».

З вітальним словом виступив Перший проректор, професор Василь Височанський:

«Вітаю Вас зі вступом на посаду Ректора і бажаю підтримки від усього колективу нашого Університету!» Василь Степанович висловив сподівання, що Володимир Петрович на посаді Ректора «продовжуватиме розвивати та підтримувати імідж Університету на українському та міжнародному рівні».

Від імені асоціації деканів привітав нового Ректора декан механіко-математичного факультету, професор Михайло Зарічний, зазначивши:
«Вірю, що Ваша праця буде спрямована на благо Університету, українського народу та держави!»

«Сьогодні студенти отримали свого очільника. Хочу побажати Вам чіткості та смілості в прийнятті рішень, аби Університет здобував нові вершини та перемоги», - привітав професора Володимира Мельника від імені студентства Університету студент філософського факультету Андрій Ткачук.

Від імені майже 3-тисячної спільноти працівників Університету, об’єднаних Первинною профспілкою організацією працівників ЛНУ ім. Івана Франка, привітав Ректора голова ППОП Володимир Качмар, який висловив переконання, що «співпраця профспілки та нового Ректора в особі Володимира Петровича Мельника буде конструктивною і спрямованою на благо Університету».

Перший свій виступ на посаді Ректора Львівського національного університету імені Івана Франка професор Володимир Мельник розпочав словами:

«Для мене це надзвичайно хвилюючий день, і я думаю, що це пов’язано з тією відповідальністю за довіру, яку мені надає колектив – академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка. Я свідомий того, що усім нам спільно потрібно зробити все, щоб Університет надалі розвивався як європейський з українськими національними традиціями. Я свідомий того, що без об’єднаних зусиль ми не зробимо кроки, які відповідають динаміці нашого часу, викликам сучасного глобалізованого світу».

«Уся історія Львівського університету свідчить, що він був науковою інституцією, вищою університетською педагогічною школою, осередком, де гуртувалась українська демократична національна думка. Завжди, особливо в новітній час, Львівський університет відповідав сподіванням національної спільноти України як до університету з глибокими фундаментальними українськими національними традиціями», - зазначив Володимир Петрович.

Новий Ректор переконаний, що «у такий непростий для України час Університет і надалі продовжуватиме здійснювати функцію національного творення нашої держави».

Задля цього, на його думку, ми маємо, прагнути творити нове, впроваджувати в життя інноваційні форми організації нашої управлінської діяльності, наукової роботи та методичної організації навчального процесу». «Однак без розвитку фундаментальних засад, ми не зможемо відповідати вимогам класичного європейського університету», - вважає професор Володимир Мельник. А тому закликав усіх присутніх «докладати зусиль, щоби зберегти та розвивати ті традиції, якими пишається наш колектив, які закладені в нашу історію, культуру, мову української нації». «Тільки за таких умов можливою буде плавна оптимістична перспектива динамічного поступального розвитку Львівського національного університету імені Івана Франка», - переконаний Ректор.

Слова глибокої шани і вдячності адресував професор Володимир Мельник професорові Іванові Вакарчуку – Ректорові Університету (1990-2007; 2010-2013 рр.) та його команді, колегам, які підтримали його на виборах, і тим професорам, «які брали участь у перегонах і, пройшовши цей марафон, показали найвищі якості університетського професора».

Ректор також висловив сподівання на підтримку Міністерства, зокрема щодо підготовки нової нормативної бази розвитку вищої освіти в Україні: «Спільно ми повинні зробити серйозні кроки в розвитку вищої школи».

«Наша робота - це робота структурних підрозділів, кафедр і факультетів, але в основі всього є Людина. Вважаю, що всі ми маємо зберігати та зміцнювати той морально-психологічний клімат взаємодії, який є в Університеті. Бажаю колективу впевненості в тому, що ми робимо велику та потрібну для України, її молоді і науки справу. Тому бажаю творчого багатоліття і здоров’я!», - звернувся до членів Урочистої вченої ради та всіх присутніх професор Володимир Мельник.







Додатково:

Конференція трудового колективу НМУ імені О.O. Богомольця: більшістю голосів на посаду ректора Університету обрано Амосову К.М.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів