Засідання Наглядової ради проекту Twinning « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Засідання Наглядової ради проекту Twinning
3-05-2014

29 квітня 2014 року у Міністерстві освіти і науки України під головуванням заступника Міністра освіти і науки України, керівника Проекту від країни-бенефіціара Павла Полянського та керівника Проекту від консорціуму країн-членів ЄС (Королівство Данія) Сюзан Готліб відбулося четверте засідання Наглядової ради проекту Twinning «Модернізація законодавчих стандартів та принципів освіти та навчання у відповідності до політики Європейського Союзу щодо навчання впродовж життя».



У засіданні також взяли участь координатор сектору освіти Представництва Європейського Союзу в Україні, представники Міністерства соціальної політики України, Адміністративного офісу програми Twinning, Федерації роботодавців України, Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України, міжнародні експерти та керівники професійно-технічних навчальних закладів.

Відкриваючи засідання, Павло Полянський коротко окреслив низку новацій, що відбулися в освіті за останній період. Заступник Міністра наголосив на необхідності діалогу з експертами, споживачами освітніх послуг та важливості інтеграції в освітній простір ЄС. Павло Полянський зосередив увагу на проекті нового рамкового Закону України «Про освіту» та новій редакції Закону України «Про вищу освіту», що невід’ємно пов’язані із системою професійно-технічної освіти.

Відповідно до порядку денного засідання членами Наглядової ради розглянуто результати реалізації проекту Twinning за 4 квартал 2013 року та 1 квартал 2014 року, які презентували керівники Компонентів - представники департаменту професійно-технічної освіти ( В. Супрун, А. Луцька), Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (В. Паржницький) та міжнародні експерти (С. Готліб, К. Еберхардт та Е. Йеппесен).

Під час обговорення попередніх результатів, в рамках Першого Компоненту, основну увагу приділено підготовленим міжнародними експертами документам: «Навчання на робочому місці – учнівство в Європейському контексті» та «Огляд проблематики у галузі професійно-технічної освіти, законодавства та під час запровадження політики».

Протягом наступного звітного періоду, в рамках другого Компоненту, спільно з представниками Міністерства соціальної політики України та Федерацією роботодавців України запланована робота щодо зіставлення кваліфікацій з європейською рамкою кваліфікацій.

У травні 2014 року відбудеться навчальний візит до м. Оргус (Королівство Данія), під час якого українські колеги матимуть можливість порівняти методику розроблення стандартів професійної освіти, що існує у Данії з відповідною українською методикою.

Керівники Компонентів з української сторони інформували про зміни у сфері професійно-технічної освіти протягом звітного періоду. Розроблено проект Положення про підвищення кваліфікації та стажування педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів, проект Порядку проведення вхідного контролю знань, умінь та навичок для осіб, які приймаються на навчання за програмами перепідготовки або підвищення кваліфікації до професійно-технічних навчальних закладів»; підготовлено проект нової редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 р. № 1117 «Про затвердження Державного переліку професій з підготовки кваліфікованих робітників у професійно-технічних навчальних закладах», затверджено 47 державних стандартів професійно-технічної освіти з конкретних робітничих професій тощо.

Підбиваючи підсумки, Павло Полянський акцентував увагу на важливості тісної співпраці всіх залучених сторін: «Проект буде найуспішнішим, якщо ми зможемо всі напрацювання міжнародних експертів втілити не тільки в документах, а й практично впровадити».

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів