Пробне ЗНО: Біологія «перемагає» географію (відео) « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Пробне ЗНО: Біологія «перемагає» географію (відео)
23-03-2014

Пробне ЗНО: Біологія «перемагає» географію (відео)



Час пожинати плоди.

11-класники прийшли до регіональних центрів оцінювання якості освіти, аби скласти пробні тести.

У Київському центрі, який опікується, окрім столиці, ще трьома областями, охочих майже 17 тисяч.

Явка – 90%. Об 11-й випускникам роздають спеціальні картки з наліпками та номери. Умови суворі – на столі лише завдання, ручка, на бажання – вода. І жодних мобілок чи електронних годинників.

У Київському центрі найчастіше для тесту обирають українську мову та літературу. Особливо популярні історія України та математика.

«В нас англійська мова ніяк не поступається четвертою позицією, зміни відбулися, пріоритети змінилися – географія, біологія, то у нас було більше географії, в цьому році, вибір на біологію», - каже директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва. ЗНО з української мови та літератури також у пріоритеті в школярів зі всієї України, адже його результати вимагають чи не всі виші. Тож на нього зареєструвалося понад 295 тисяч школярів у різних регіонах, зокрема у Криму, де створено 14 пунктів для випробувань і три у Севастополі.

На гарячій лінії Українського центру оцінювання якості освіти повідомили, на буремному півострові тестування минуло без проблем. А об’єднає випускників з різних регіонів нововведення від Міносвіти – середня оцінка атестата при вступі важитиме менше. «Атестат наразі, на жаль, не піддається до порівняння.



Атестати зі слабких шкіл можуть йти всі 12-бальні, атестати з сильних шкіл йти середній бал, 10 чи 8 балів», - каже перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун. Тож, випускники шкіл сподіваються саме на ЗНО. Та вже за 20 хвилин після початку тесту частина учнів починає виходити, адже це лише проба для самоперевірки.

Більшість же дописує завдання в аудиторії і теж забирає з собою спеціальний листок із відповідями.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів