В УжНУ створено національний контактний пункт для участі в конкурсах, підтримки досліджень та інновацій « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
В УжНУ створено національний контактний пункт для участі в конкурсах, підтримки досліджень та інновацій
27-01-2014

В Ужгородському національному університеті створено національний контактний пункт для участі в конкурсах, підтримки досліджень та інновацій. Національний контактний пункт діє на виконання наказу Міністерства освіти і науки у рамках програми Європейської комісії «Горизонт-2020». Усього в Україні створили близько 30 таких пунктів.

Для науковців Ужгородського національного університету це один із механізмів сприяння успішному написанню та поданню міжнародних наукових проектів. Національний контактний пункт є офіційним джерелом забезпечення інформацією всіх охочих за затвердженими напрямами – пріоритетами програми «Горизонт-2020».

Національні контактні пункти поділено за відповідним тематичним спрямуванням. В УжНУ НКП створено з метою надання інформаційно-консультаційної допомоги з двох напрямів: 1) здоров’я; 2) харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка. Відповідно за посередництва НКП, створеного в УжНУ, набагато легше буде дізнаватися про доступні програми, що фінансуються ЄС, і приєднатися до їхнього виконання.

Положення про роботу національних контактних пунктів сьогодні на стадії розробки. Напрями «Здоров’я» і «Безпека їжі, сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» до того ж є і пріоритетними напрямами розвитку усього Закарпаття, яке прагне зарекомендувати себе як відомий туристичний край із хорошою екологічною ситуацією. Відкриття національного контактного пункту в УжНУ з цих напрямів сприятиме розвиткові наукових мереж і ефективності співпраці у рамках програми «Горизонт-2020».

В Україні сьогодні розробляється система загальнонаціонального пошуку та підтримки наукових проектів, як це заведено в усьому світі. А національні контактні пункти забезпечують належний інформаційно-консультаційний супровід. До того ж вони є офіційними представниками поширення нових ініціатив ЄС і частими гостями засідань НКП у Брюсселі. Зрозуміло, що це не вплине на процес оцінки проектів, поданих за допомогою консультативної діяльності НКП, однак усією інформацією контактний пункт, без сумніву, володітиме першим.

Тож за допомогою національних контактних пунктів набагато легше інтегруватися у європейську спільноту з власними розробками та вигравати проекти. До того ж створення такого підрозділу в УжНУ є важливим кроком на шляху набуття вищим навчальним закладом статусу дослідницького.







Додатково:

В УжНУ, вперше в Україні, зможуть захищати дисертації зі спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина»

Затверджено Програму створення наукового парку «Ужгородський національний університет»

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів