До вимог з акредитації ВНЗ буде внесено показник цитування у виданнях міжнародних наукометричних баз « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
До вимог з акредитації ВНЗ буде внесено показник цитування у виданнях міжнародних наукометричних баз
26-12-2013

25 грудня 2013 року під головуванням директора Департаменту наукової діяльності та ліцензування Міністерства освіти і науки Олександра Якименка відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо внесення показника цитування вчених у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз, до державних вимог з акредитації вищих навчальних закладів України.

До складу робочої групи увійшли фахівці Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, науковці Національної академії педагогічних наук України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Одеського національного політехнічного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Сумського державного університету, Національного університету «Львівська політехніка» та Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Директор департаменту Олександр Якименко зазначив, що одним із глобальних викликів для України є розвиток дистанційних форм навчання. «Це в свою чергу дає змогу виходити провідним світовим лідерам на ринок освітніх послуг України. А тому неврахування платних міжнародних наукометричних баз, які лежать в основі міжнародних рейтингів, під час підрахунку індексу цитування може призвести до втрати конкурентоспроможності університетів України».

На засіданні членами робочої групи представлено презентації, де запропоновані конкретні формули, яким чином розраховувати і що враховувати при підрахунку показника. Перед робочою групою постало завдання підрахувати всі бази так, щоб вони включали повністю всі галузі, за якими здійснюється підготовка магістрів в Україні.

Фахівці робочої групи сформували орієнтовний перелік наукометричних баз даних, що використовуватимуться для розрахунку показників, які впливають на цитованість тих чи інших авторів.

Прийнято рішення про те, що показник буде інтегральний, що включатиме відповідні визначені наукометричні бази даних, а не складатиметься з конкретних окремих індексів цитування або індексу Гірша по кожній базі окремо. Визначатимуться якісні показники для кожної галузі, однак щорічно вони переглядатимуться експертами.

Наступне засідання заплановане на початок лютого 2014 року.






Додатково:

Рейтинг вищих навчальних закладів України за показниками наукометричної бази даних Scopus

"Nautilus": Слава приносит большие деньги в китайской науке

The Guardian: Такие журналы, как Nature, Cell и Science, наносят вред науке

Thomson Reuters: 66 научных журналов исключили из рейтингов за накрутку цитируемости

"Яндекс" начнет ранжировать сайты в поисковой выдаче без учета ссылок

Індексація українських часописів у SCOPUS

Как опубликовать научную статью в западном журнале?

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів