Оренда квартир в Києві не дорожчає через брак студентів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Оренда квартир в Києві не дорожчає через брак студентів
18-09-2013

Тенденцію зростання цін на оренду квартир, яка спостерігалася на початку цього року, схоже, зломлено.



Кінець серпня і початок вересня здивували навіть досвідчених ріелторів: зростання попиту на оренду житла виявився дуже обмеженим.

Хоча, завдяки приїжджим студентам і сезонним робітником у цей період зазвичай попит на оренду столичного житла дуже високий. Але цього року очікування не виправдалися. Це позначилося і на цінах: в перших числах вересня вартість оренди була навіть нижчою, ніж у травні.

Наприклад, за даними агентства нерухомості SV Realty, київську однушку знімали в середньому за $499 (травень - $511), двійку - за $676 ( травень - $691), троячку - за $810 (травень - $827). Охочих зняти квартиру теж поменшало. За минулий місяць, згідно зі статистикою SV Realty, було здано у найм лише 1966 столичних квартир, це менше навіть липневого показника (2010 квартир).

Поступове збільшення кількості квартировинаймачів почалося лише з другого тижня вересня. «Цього року абітурієнтів в цілому було небагато менше, ніж у минулому: зараз освіту отримує молодь, яка народилася в роки з низькою народжуваністю. До того ж нові студенти та приїжджі заробітчани намагаються максимально заощадити. І шукають, наприклад, трикімнатні квартири, розраховані на групу людей, скидаючи на оренду цілими компаніями. Тільки ті, хто вже закріпився в Києві, сьогодні можуть собі дозволити орендувати квартиру середнього сегмента», - розповів директор ріелторської компанії«Золоті ворота» Олексій Холмецкий. Саме тому восени експерти прогнозують найбільший попит на недороге житло. Найдешевшу однушку на початку вересня можна було зняти в Бортничах (за $ 300) і на Чоколівці (за $ 325). При цьому найдорожча однокімнатна квартира з дизайнерським ремонтом здавалася на вул. Михайлівській за $4 тис.

Незважаючи на млявий попит, киян, які бажають здати свої метри, за літо помітно додалося: за даними порталу пошуку нерухомості Adress.ua, кількість пропозицій збільшилася на 6 тис. (до 32 тис. об'єктів). «Третина власників пропонували в серпні однокімнатні квартири. 40% здавали двушки», - розповіла фахівець з маркетингових комунікацій Address.ua Світлана Артюхова. Як відзначають ріелтори, пропозицій оренди стало більше в новобудовах. «Зараз активно здаються в експлуатацію нові будинки, що збільшує орендний фонд», - розповів експерт консалтингової компанії MPP Consulting Павло Мельник. Такі квартири здають після первинного ремонту, і ними цікавляться ті, хто переїжджає з власними меблями.

«Якщо раніше шукали житло з розрахунку на одну-дві особи в одній кімнаті, то зараз, щоб заощадити, в двушках селяться вп'ятьох. У троячки заїжджають взагалі вісім осіб, - розповів керуючий партнер агентства нерухомості «Київська Русь» В'ячеслав Гончаров. - Причому орендарі навіть не завжди знайомі один з одним: нерідко, щоб розділити плату з великим числом людей, дають оголошення і відкрито шукають людей на підселення. Іноді в таких випадках орендодавці навіть підвищують розцінки на трикімнатні квартири - десь на 5-15 %».





Додатково:

Молодежь из более чем 30 стран приезжает в Эстонию учиться из-за низкой платы за обучение и хорошей репутации университетов

«Факти» склали рейтинг найдорожчих вишів України

Украинцы выбирают польские вузы

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів