Українські виші готуватимуть фахівців під вимоги ринку праці « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Українські виші готуватимуть фахівців під вимоги ринку праці
9-09-2013

23 українських ВНЗ взяли участь у проекті з розробки профстандартів і на їх основі - освітніх стандартів і навчальних програм в металургії, енергетиці та журналістиці.



Найактивніші з них почнуть цієї осені викладання навчальних програм з нових професійним стандартам. Публічні презентації нових програм для студентів пілотних університетів Маріуполя, Дніпропетровська, Донецька та Києва пройдуть у першій половині вересня.

Проект "Паспорт професії" по розробці сучасних професійних стандартів був ініційований групою СКМ у 2011 році в рамках інноваційної програми "Сучасна освіта" . Партнерами проекту виступили Міністерство освіти і науки , Конфедерація роботодавців України , Британська Рада та аналітичний центр "БЕСТ".

Як повідомляють ініціатори проекту, на ринку праці є великий попит на кваліфіковані кадри в різних галузях. Спеціально, щоб ліквідувати розрив між попитом і якістю професійної підготовки працівників у вузах і були розроблені нові професійні стандарти.
Експертні робочі групи узагальнили, якими знаннями, вміннями і навичками повинен володіти випускник вузу, щоб почати свою кар'єру без необхідності переучуватися.

Також були враховані вимоги працедавців: представників компаній металургійної галузі, вугільної промисловості, медіа-менеджерів. Якість розроблених документів оцінювали експерти Європейського фонду освіти та Ради Європи.
На те, щоб перекласти вимоги ринку праці на мову освіти, пішло ще близько року.

На основі професійних стандартів були розроблені експериментальні галузеві стандарти вищої освіти. Щоб актуалізувати рівень професійних знань і більш гнучко трансформувати навчальні програми, десятки викладачів вузів-партнерів проекту цього літа пройшли стажування на найбільших підприємствах металургійної та енергетичної галузей і в редакціях онлайн-медіа. І вже цієї осені проект "Паспорт професії " входить у вирішальну фазу: в ​​пілотних вузах почнеться викладання за навчальними програмами, адаптованими під нові профстандарти.

"Проект "Паспорт професії" дозволяє вузам адаптувати свої освітні програми до реальних потреб ринку праці, підприємствам - отримати висококваліфіковані кадри, а молодим фахівцям - знайти персональний ключ до "професійного ліфта" і планувати свою кар'єру".

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів