З яких предметів скоротили кількість завдань ЗНО « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
З яких предметів скоротили кількість завдань ЗНО
25-05-2013

На прохання вчителів-практиків цьогоріч в тестах ЗНО зменшено кількість завдань з гуманітарних предметів, а також фізики.



Про це під час виступу у Верховній Ради сказав Міністр освіти та науки Дмитро Табачник, інформує ІА «Наголос».

За словами Д. Табачника, «графік ЗНО цьогоріч складений більш вдало». Загалом абітурієнти складатимуть тести із 14-ти предметів.
Міністр розповів, що, у зв’язку із великою кількістю зареєстрованих учнів на тестування із української мови та літератури, математики, історії України, тестування відбуватиметься у дві сесії.

«Зміни відбулися і у змістовній частині проведення ЗНО. На прохання вчителів-практиків зменшено кількість завдань в тестах з гуманітарних предметів – це всесвітня історія, історія України – з 60-ти до 50-ти запитань. Незважаючи на зменшення кількості завдань із фізики, – з 36-ти до 34-х, час на виконання цього тесту залишився тим самим», - розповів Д. Табачник.

За його словами, зменшено кількість завдань із вибором однієї правильної відповіді, натомість збільшено кількість завдань відкритої форми із короткою змістовною відповіддю. Таким чином, на його думку, буде зменшено кількість завдань, де можливе вгадування відповідей.

Окрім того, зазнали змін і тести із іноземних мов. «Так, скорочено кількість комунікативних ситуацій, переглянуто систему оцінювання власного висловлення за критеріями «лексика» та «граматика», встановлено нові інтервали кількості помилок та балів, що виставляються під час оцінювання мовного оформлення власного висловлювання з іноземної мови», - зазначив Міністр.

«Ми переконані, що такі зміни в критеріях та покращення якості тестових завдань, дозволить підвищити якість перевірки тестів», - наголосив він.

Проте, за словами Д. Табачника, основні аспекти, на які варто звертати увагу абітурієнтам, залишилися такими ж.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів