Webometrics: Оновлення методології рейтингу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Webometrics: Оновлення методології рейтингу
12-02-2013

Першочерговою та все ще головною метою рейтингу Webometrics є підтримка ініціатив Відкритого доступу Open Access (OA) та глобального доступу до академічних знань , напрацьованих університетами в усьому світі.

Рейтингування видається корисним інструментом, що засвідчує відданість вищих начальних закладів ідеології Відкритого доступу, застосовуючи прискіпливо обрані веб індикатори. У цій новій публікації ми запроваджуємо 2 нових показники, метою яких є краще відображення досягнення якості (бездоганності) у напрямку досліджень та рівня трансферу знань (відкритості) у третьому напрямку.

Наразі структура показника виглядає наступним чином:

АКТИВНІСТЬ (50%)

• ПРИСУТНІСТЬ (1/3). Глобальний обсяг контенту, розмішений на університетських вебсайтах, що проіндексований найбільшою комерційною пошуковою системою (Google). Вона враховує кожну веб-сторінку, включно із усіма форматами, що індивідуально розпізнається Google на статичних та динамічних сторінках. Для цілей рейтингу веб присутність є чудовим каналом для демонстрації діяльності університетів у 21 сторіччі.

• ВІДКРИТІСТЬ (1/3) Глобальні зусилля, спрямовані на визначення даних досліджень вищих навчальних закладів визначаються цим показником, який враховує кількість повноцінних файлів (pdf, doc, docx, ppt), що розміщені на відповідних вебсайтах згідно із академічною пошуковою системою Google Scholar. Як загальні файли, так і ті, що мають коректно оформлені назви файлів беруть до до уваги (наприклад, файли Adobe Acrobat повинні закінчуватися на .pdf) при розгляді (нового) періоду з 2008 по 2012 роки.

• БЕЗДОГАННІСТЬ (1/3) Академічні статті, що опубліковані у найбільш важливих міжнародних журналах відіграють важливу роль у рейтингуванні університетів. Поглиблюючи зацікавленість у цьому вимірюванні, що було започатковано у попередньому документі ми запроваджуємо показник бездоганності, у якому науковий результат університету складає 10% найбільш цитованих публікацій у відповідній науковій сфері. Попри те, що таким чином вимірюється високоякісний результат дослідницьких вищих навчальних закладів, провайдер даних Scimago group виставив не нульові значення для більш ніж 5200 університетів (період з 2003 по 2010 роки).

ПОМІТНІСТЬ (50%)

• ВПЛИВ. Якість контенту оцінюється шляхом «віртуального референдуму», що враховує усі зовнішні вхідні лінки, які університетський домен отримує від третіх сторін. Ці лінки визначають престиж вищого навчального закладу, академічні здобутки, цінність інформації, користь послуг, які були запроваджені на вебсторінках у відповідності із критеріями мільйонів вебредакторів з усього світу. Дані із помітності лінку надходять від двох найбільш важливих джерел інформації: Majestic SEO та ahrefs, які забезпечують направду майже глобальне покриття.



webometrics.info
Переклад: Михайленко Ігор /Оксана Бурдик
для euroosvita.net




Додатково:

Рейтинг Webometrics (станом на 07.02.2013)

Індексація українських часописів у SCOPUS

EUA: Інформація про 7-й Європейський форум із забезпечення якості (EQAF): «Яким чином забезпечення якості надає перевагу?»

Без радикальної перебудови університети матимуть невизначене майбутнє

При начале реорганизации вузов успеваемость студентов снижается

Зарубежный опыт свидетельствует, что университет становится лидирующим при комбинации как минимум трех параметров

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів