Єврокомісія оголошує деталі пілотного проекту ERA Chairs « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Єврокомісія оголошує деталі пілотного проекту ERA Chairs
23-01-2013

17 грудня Європейська комісія анонсувала подробиці ініціативи ERA Chairs.

Гранти у розмірі до 2.4 мільйонів євро будуть надаватися університетам чи дослідницьким інститутам у менш розвинутих регіонах Європи у рамках пілотної програми, метою якої є залучення «видатних вчених до навчальних закладів, що хочуть потрапити до міжнародної карти за проведення досліджень найвищого ґатунку».

Оперуючи 12 мільйонами євро, закладеними до бюджету поточної сьомої рамкової дослідницької програми (2007-2013 рр), на пілотному етапі ERA Chairs буде протестована концепція проекту. У разі, якщо вона виявиться успішною, Єврокомісія задекларувала, що вона пропонуватиме започаткувати більшу кількість проектів, в залежності від розміру бюджету на майбутню рамкову програму Горизонт 2020 (2014-2020).

Завдання першого етапу пілотного проекту ідентифікувати та обрати вищі навчальні заклади, у яких буде реалізовуватися проект ERA Chair. Єврокомісія заявляє, що відбір відбуватиметься на конкурсних засадах. Може бути обраний будь-який університет або інший дослідницький інститут, що мають неприбуткову мету діяльності (так, як це визначено правилами участі у FP7), та розташовані у конвергентних/менш розвинених регіонах (як це визначено правилами Загального регулювання структурних фондів на діючий програмний період та подібні характеристики для асоційованих країн).

Зацікавлені вищі навчальні заклади повинні не пізніше 30 травня 2013 року надіслати свої пропозиції, що будуть розглянуті Єврокомісією протягом літа.

ЄАУ вітає початок пілотної ініціативи ERA Chairs. Для того, щоб пілотний проект мав успіх надзвичайно важливо, аби ця нова ініціатива повністю співпала як із програмою HORIZON 2020, так і особливо із Стратегією досконалої спеціалізації, що спрямована на ширше використання регіональних структурних фондів для досліджень та інноваційної діяльності. ЄАУ сприятиме поширенню подальшого обговорення у рамках дебатів по цим майбутнім програмам, що продовжуватиметься протягом найближчих місяців.

Додаткові деталі щодо ініціативи ERA Chairs доступні ТУТ


Переклад: Михайленко Ігор /Оксана Бурдик
для euroosvita.net


eua.be




Додатково:

Справочник по финансированию сотрудничества ЕС со странами программы "Добрососедства"

University World News: Робота над якістю - це марафон, а не спринт

Европейская комиссия: новый стратегический документ «Переосмысление образования» (Rethinking Education)

EUA: Інформація про 7-й Європейський форум із забезпечення якості (EQAF): «Яким чином забезпечення якості надає перевагу?»

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів